Galavoorstelling van USV - Foto: eigen geleverde foto

Galavoorstelling van USV

NIEUWLEUSEN – De topper in 4 E tussen koploper USV en naaste achtervolger Steenwijkerwold was vooraf een affiche om van te watertanden. Dat werd het ook. Maar dan vooral voor de fans van de thuisclub. USV won met 4-0. Waar dubbele cijfers mogelijk waren geweest. Vond ook Steenwijkerwold trainer Gerrie Schouwenaar.
Toch begon zijn ploeg best goed aan de wedstrijd. De weer van een blessure herstelde USV doelman Martijn Scheper werd in het eerste halve uur vaker op de proef gesteld dan zijn collega Gerwin Bosscha aan de overkant. Maar met de rust in zicht trok USV nadrukkelijk de regie naar zich toe.. Sander Schaeffer en Thijmen Stegeman voerden langs de zijkanten de druk op terwijl Niek Hamers heerste op het middenveld. Het stormachtige USV kwartiertje leverde maar liefst 3 treffers op. Mathijs van Faassen zette USV op voorsprong door een voorzet van Leon Kooiker snoeihard langs Bosscha te koppen. Op slag van rust schoot Niek Hamers raak uit een corner van Thijmen Stegeman en in blessuretijd was het opnieuw raak.

Mathijs van Faassen en Leon Kooiker brachten Ron Meijerink in stelling: 3-0. USV ging na rust door op de ingeslagen weg. Het dominante voetbal leverde een serie aan kansen op, zonder dat de score werd opgevoerd. In de 73e minuut was het nog wel een keer raak. En hoe. Een schitterende tikkie-takkie aanval over meerdere schijven werd afgerond Sander Schaeffer, de beste man van het veld. Eindstand 4-0. Door de winst blijft USV koploper terwijl ook de koppositie in de 2e periode werd overgenomen van Veno.
Komende donderdagavond oefent USV in Hasselt tegen Olympia ’28. Aanvang 19.30. Zondag is het carnaval en heeft USV geen programma. Zondag 5 maart gaat de competitie verder met de inhaalwedstrijd in Vollenhove tegen Veno.