Expositie van huisarts bij de Heileuver - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Expositie van huisarts bij de Heileuver

DALMSHOLTE – De Hellendoornse huisarts; Wouter van Gils, heeft meer talenten dan menigeen zal weten. Buiten een kundig huisarts is hij een veelzijdig kunstenaar. In Heileuvers Schilderijenhuis is een expositie gewijd aan zijn werk. De veelzijdigheid van de kunstenaar zit hem niet alleen in de onderwerpen – meestal de natuur- maar ook in de materialen; potlood, aquarel- en acrylverf voeren de boventoon in deze expositie.
De liefde voor de natuur en de kennis ervan valt duidelijk af te lezen aan de schilderijen en de tekeningen; tot in detail zijn dieren en planten uitgewerkt zonder het gehele beeld uit het oog te verliezen. In een oogopslag trekt de diversiteit van het Hollandse landschap aan je oog voorbij; van de Regge naar Vlieland en terug naar een landschap van de Sallandse Heuvelrug of een zeer gedetailleerde tekening van een vogel in een duinlandschap.

De expositie is een lust voor het oog en de bezoeker voelt zich zeer verbonden met de natuur als hij even stilstaat voor het schilderij de Boksloot in Lemele.( zie foto) Als met al een expositie die de moeite waard om te bezoeken. Op zaterdag 18 maart van 2 tot half 4 is de kunstenaar zelf aanwezig om over zijn werk te vertellen. De expositie duurt tot en met 8 mei. Wees welkom.
Voor openingstijden ; www.heileuver.nl
www.woutervangils.nl

Artikel delen: