Kom ook lammetjes bewonderen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Kom ook lammetjes bewonderen

DALFSEN – LEMELERBERG – Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi de Lemelerberg. Op zaterdag 25 maart 2017 verzorgt Landschap Overijssel de traditionele Lammetjesdag bij Schaapskooi de Lemelerberg in Giethmen. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud.

 

De entree bedraagt 3 euro per persoon (er kan niet worden gepind). Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

 

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 135. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Doe de speurtocht via onze gratis routeapp “Wandelen in Overijssel” en ontdek wat schapen zoal eten en wat de herder in haar tas heeft. Onze Junior Rangers helpen je graag een handje. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge van de streekmarkt en diverse muzikale klanken.

 

Heidebeheer

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie en informeert ze over hoe je de kudde kunt steunen.

 

Jong spul
De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten.

 

Wees welkom

De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom en kom tussen 12.00 en 16.00 uur naar Schaapskooi de Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethem. Ook honden mogen mee mits aangelijnd. Word je ter plekke donateur, dat kan al voor € 20,– per jaar, dan kun je meteen van het voordeel van gratis entree genieten.

 

Foto 1
Artikel delen: