Man met hoofddeksel Flip Huisman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel Flip Huisman

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 10: Flip Huisman. Flip is geboren in Rolde (Drenthe). Hij heeft in de periode 1975 – 1980 in Dalfsen gewoond. Hij werkte toen op de afdeling Algemene Zaken van de gemeente. Daarna heeft hij van 1980 tot 2005 een functie gehad bij de gemeente Havelte.

 

Hij was daar beleidsmedewerker op maar liefst 5 terreinen (sport, recreatie, cultuur, welzijn en voorlichting). Sinds Flip met vervroegd pensioen is, heeft hij zich – samen met zijn vrouw Anneke – weer gevestigd in zijn geliefde Dalfsen.

 

Hij heeft een zomerpet, een winterpet en een oude Franse pet (geen alpino). Deze laatste pet is maar liefst 30 jaar oud. Deze pet ziet er niet meer piekfijn uit, maar Flip heeft hem tot zijn “kluspet” benoemd. Flip heeft deze pet overgehouden aan zijn deelname aan de jaarlijkse modeshow bij zijn werkgever de gemeente Havelte.

 

Flip heeft ontzettend veel hobby’s; namelijk:

  • wintersport; hij is een fanatieke skiër;
  • racefietsen; in het fietsseizoen gaat hij minimaal twee keer per week mee met Toer Club Dalfsen;
  • in het winterseizoen schaatst hij eenmaal per week in Deventer; als er natuurijs is, doet hij graag mee aan toertochten;
  • bij voetbalvereniging SVD heeft hij als taak: de spelersverzorging tijdens de wedstrijden;
  • met zijn kleinzoon van 6, die op een minimotor racet, gaat hij op de dinsdagavond vaak naar het circuit van de Motorclub in Staphorst.

 

Flip en zijn Anneke zijn weer in Dalfsen gaan wonen vanwege het afwisselende landschap. Zij houden er van om samen over de Vechtdijk naar Zwolle te fietsen vanwege de vergezichten, de bosschages, de weilanden en de mooie Vecht.

 

Met de bouw van het Waterfront is het aanzicht van Dalfsen aanzienlijk verbeterd. Door de diversiteiten in gevels is zeker geen sprake van eenheidsworst, maar van een aantrekkelijk geheel.

 

Net zoals bij hobby’s heeft Flip niet voor 1 soort vrijwilligerswerk gekozen; hij is actief bij: SVD voetbal, het overleg tussen gemeente en voetbalverenigingen, Erbens Vechtdal Tour, noaberhulp.

 

Flip kookt – sinds hij met pensioen is – bijna elke dag. Hij is goed in het bereiden van Italiaanse pasta’s.

 

 

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto: psdfotografie

 

 

Artikel delen: