Man met hoofddeksel: Jan Herbrink - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: Jan Herbrink

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 11: Jan Herbrink. Jan is geboren in Vilsteren; zijn ouders hadden een pachtboerderij op landgoed Vilsteren. Hij is in 1971 getrouwd en met zijn Ali verhuisd naar de Fabiushof in Dalfsen.

 

Hij heeft o.a. een winterpet, een voorjaars-/zomerpet, een “Feijenpet” en een “Canadapet”.

De “Canadapet” heeft hij in 2004 tijdens familiebezoek (van zwager en schoonzus) gekocht. In totaal is hij al 7 keer in Canada geweest. Bij de jaarlijkse kerstbomenverkoop op het plein van de r.k. kerk heeft hij altijd een (dikke) Russische muts met flappen op.

 

Jan heeft meer dan 40 jaar bij Feijen als chauffeur gewerkt. Hij zorgde voor de aanvoer van grondstoffen voor de meelfabriek. Hij reed daarvoor door het hele land. Daarnaast deed hij alle voorkomende werkzaamheden bij de maalderij.

 

De grootste hobby van Jan is: fietsen met zijn vrouw Ali.

Geregeld gaan ze met de auto naar een mooie plek in Nederland of Duitsland; achterop de auto staan dan altijd twee fietsen. Als een fietstrip enkele dagen duurt, wordt gelogeerd bij “Vrienden op de fiets”.

Zelf hebben ze ook een kamer ingericht voor de fietsvrienden.

 

Andere hobby’s zijn:

–        lekker thuis met vrienden klaverjassen; dit wordt puur voor de gezelligheid gedaan; voor tijdverdrijf gaat hij ook wel naar de kaartmiddagen van Welzijn Ouderen Dalfsen;

–        zingen bij het kerkkoor van de r.k. Cyriacuskerk in Dalfsen; dit doet hij al 33 jaar.

 

Jan is geen actieve sporter, maar sport op t.v. blijkt hij wel te volgen. De dartssport (met Nederlanders zoals Van Gerwen) en de voetbalwedstrijden van o.a. het Nederlands elftal vindt hij fijn om naar te kijken. Hij zegt geen speciale voorkeur voor een voetbalteam te hebben, maar naar doorvragen komt Ajax bij hem wel op de eerste plek.

 

Aan vrijwilligerswerk doet Jan;

–        schoonmaakwerkzaamheden en tuinonderhoud voor de Cyriacuskerk in Dalfsen;

–        tuinonderhoud bij de Imminkhoeve in Lemele.

 

De mooiste route om te fietsen in Dalfsen vindt hij: via De Stokte, Oude Oever, over het nieuwe fietspad naar Ommen. Dan in Ommen een heerlijk ijsje eten bij Ekkelenkamp of een kopje koffie (of een glaasje rode wijn) drinken bij De Nieuwe Brug. Daarna: het fietspad langs de Lemelerberg , Dalmsholterdijk, Schaapskooiweg en Dalmsholterweg weer naar Dalfsen.

 

Hij heeft geen favoriet eten; hij lust – als Bourgondiër – namelijk alles!

 

Jan vindt dat hij erg op zijn oudere broer lijkt; dat komt volgens hem omdat ze dezelfde ouders hebben.

 

Je mag Jan nergens voor wakker maken. Hij blijft liever gewoon doorslapen totdat hij wakker wordt.

 

Paul Scholten Dalfsen

 

Foto: psdfotografie

 

 

Artikel delen: