Moeizame overeenstemming evenemententerrein

DALFSEN – Moeizame overeenstemming betreffende de aanpassing van het evenemententerrein Dalfsen, die ligt naast het gemeentehuis. Ook in de commissievergadering van twee weken terug werd er stevig over gesproken. Vooral vindt men de aanpassingen die gepland waren mogelijk niet voldoende.

 

En de discussie wat betreft de kosten die andere evenemententerreinen moeten betalen kreeg ook vanavond geen duidelijkheid.

 

Het CDA denkt dat de geplande aanpassingen onvoldoende zijn, vooral op het middenterrein, ook de ChristenUnie deelt die mening en ziet zelfs het liefst dat wordt uitgezien naar een andere locatie voor evenementen. De PVDA vraagt waarom er verschillen zijn in kosten en onderhoud per locatie, terwijl voor dit terrein niemand huur betaalt.

 

Maar wethouder Agricola gaf aan geen problemen te verwachten met het middenterrein en met de organisatoren heeft hij de afspraak gemaakt, mocht dit onvoldoende blijken zorgt de organisatie zelf zorgt voor rijplaten. Wat betreft de verschillen in eigendom en de kosten voor onderhoud zal de wethouder de raad nog schriftelijk informeren.

 

Schoorvoetend gingen alle partijen er uiteindelijk mee akkoord en geven aan dat het plan wat er ligt in elk geval een hele verbetering is. Dus er komt strook een klinkerbestrating langs de dijk zodat het terrein voor vrachtwagens goed te bereiken is. Ook zal de dijk rolstoel vriendelijke worden gemaakt en komt er verlichting. Een stap in de goede richting.

 

WvdV

Artikel delen: