Hopelijk binnen weken een nieuwe wethouder

DALFSEN – Vanmiddag is tijdens een persbijeenkomst de vraag gesteld of er inmiddels meer duidelijk is over een nieuwe wethouder. Burgemeester Han Noten kon daar geen antwoord op geven, net als gisteravond in de raadsvergadering is aangegeven dat daar niet over gesproken is alvorens wethouder Von Martels zijn ontslag had ingediend.

Die ontslagbrief was gisteren binnengekomen. Maar een nieuwe naam is zo niet te geven. Een nieuwe kandidaat moet weten waar hij aan begint omdat het slechts een functie is van 1 jaar, dan komen er weer verkiezingen.

 

Wil je nu je baan opgeven voor 1 jaar met alle onzekerheden in de toekomst? Welke gevolgen kan dit hebben voor een gezin. Je hebt geen enkele werkgarantie en zekerheid meer, dat laat je allemaal achter. Er zal heel veel overleg moeten plaatsvinden met de betrokkene, met zijn gezin en met de burgemeester. De raad zal uiteindelijk de beslissing nemen, maar de kandidaat moet zelf goed overwegen of hij dit wil en kan, wat zijn de sterke en zwakke punten en waarmee kan iemand anders hem helpen. Het lijkt dan een gemakkelijke beslissing, doch dat is het zeker niet.

 

Het verlies van Maurits is voor ons groot, het was een geweldige collega en zoals Klaas Agricola aangeeft, dat het aantal voorkeurstemmen hem heeft verrast en hij had daarna een heel slecht weekend. Ik was zwaar aangeslagen, maar blij voor hem.

Wij hopen in elk geval dat we met een paar weken een kandidaat hebben.

WvdV

Artikel delen: