Derde CD de Stuwzangers zaterdag opgenomen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Derde CD de Stuwzangers zaterdag opgenomen

VILSTEREN – Binnenkort komt de derde CD uit van Shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren. Zaterdag werden de opnamen gemaakt in het Parochiehuis van Vilsteren. En maandag werd de laatste hand gelegd aan de CD in Hilversum. De productie werd verzorgd door Roelof Elzinga en Jelke Halsma  namens Mirasound  uit Amersfoort/Hilversum.

 
Maar liefst 18 liederen komen op de 3e CD. En daar is het Shantykoor de Stuwzangers o.l.v. dirigent Flip Jonkman best trots op. Om 9.00 u. werden zaterdag de opnamen gestart.   Een behoorlijke klus . Maar de Stuwzangers hebben er van genoten!  Het is echt iets bijzonders.

 
Ook de ‘afwerking’ in Hilversum was zeer bijzonder. Samen met dirigent Flip Jonkman gingen mee naar Hilversum Jannes Kleene, Jan Noot en Jan de Mink. Elk lied werd  nog eens kritisch beluisterd en nodig bijgesteld door de mensen van Mirasound.
Mirasound heeft haar studio tegenwoordig  gevestigd in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.  Eigenaar Harold Voskuylen ging in Wijhe naar de lagere school.  Zijn vader was daar onderwijzer .

 

Voskuylen Sr. Trok er met een bandrecorder op uit om opnamen te maken.   In beginsel was het een hobby…. maar de tijd van de LP  daarna bracht hem veel succes.  Orkesten, koren, solisten werden door Mirasound op de plaat vastgelegd.  Mirasound is nog steeds een begrip.  Nu houdt  Mirasound  zich bezig met CD’s en Dvd’s!
De CD van de Stuwzangers zal uitkomen even voordat het koor vertrekt naar Potsdam  – samen met de Bottergroep Salland – op vrijdag 20 april om aldaar deel te nemen aan het Tulpenfest in Hollἅndische Viertel.

 
De presentatie van de derde CD zal plaatsvinden op 20 mei in Zaal Reimink te Lemelerveld.
De Stuwzangers zijn te volgen op www.destuwzangers.nl

 

Artikel delen: