Uitslagen districtskampioenswedstrijden - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Uitslagen districtskampioenswedstrijden

DALFSEN – Voor het derde team dat poulewinnaar is geworden in poule B van de C3 klasse stond de thuiswedstrijd tegen De Pol1 uit Zwolle-Zuid dinsdagavond op het programma. Henk Krol (46 te maken caramboles)moest het in de openingspartij opnemen tegen Ton Ennik (65 te maken caramboles).

Krol startte slecht, net als Ennik trouwens. Na 20 beurten had Krol 19 caramboles gescoord en Ennik had er 21 op het scorebord staan. In de 30e beurt stond Ennik op 34 en Krol op 23 caramboles. Dus alles was nog mogelijk voor Krol maar vanaf dat moment kwam Ennik beter in de wedstrijd en in de 42e beurt had hij zijn 65 op het scorebord staan. In de nastoot maakte Krol nog 3 en dat waren er twee te weinig. Hij bleef steken op 44 caramboles. Toch nog goed voor 9 wedstrijdpunten. Roelof Bergman trof Dennis Slaat als tegenstander. Slaat staat genoteerd voor 55 te maken caramboles en Bergman voor 40.

En net als in de openingspartij, voelde je dat er druk op stond. In de 20e beurt stond Slaat op 22 caramboles en Bergman op 20. Geen hoge scores dus. Maar vanaf dat moment was het Slaat die meer grip op het spel kreeg en Bergman juist meer ging twijfelen. In de 33e beurt had Slaat zijn 55 caramboles bij elkaar. Bergman miste in de nastoot en moest genoegen nemen met 8 wedstrijdpunten die hij kreeg voor zijn 35 gemaakte caramboles. Een bekeken zaak voort De Pol denk je dan. Maar in de laatste partij dacht Eric Analbers daar kennelijk heel anders over. Direct al in de 2e beurt maakte hij een serie van 8. Maar in de derde beurt was het zijn tegenstander Anton van Erp die een serie van 11 liet noteren. Dat beloofde dus wat voor deze partij waar veel van af hing wie door zou gaan.

In de 9e beurt maakte Analbers weer een mooie serie van 8 en vanaf dat moment was van Erp helemaal van slag. Al in de 18e beurt had Analbers zijn 37 te maken caramboles bij elkaar met een fraai moyenne van 2.055. En van Erp zag tot zijn spijt dat hij niet verder was gekomen dan 23 van de 46 die hij moest maken en dat leverde hem niet meer dan 5 wedstrijdpunten op. De einduitslag was in punten gelijk, beiden scoorden dus 29 wedstrijdpunten, maar het teamgemiddelde van De Trefkoele 3 was beter. Volgende week woensdag moet de uitwedstrijd in Zwolle-Zuid worden gespeeld. Blijft spannend dus.

Artikel delen:
Foto 1