Man met hoofddeksel  Henk Schuurman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel Henk Schuurman

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 17: Henk Schuurman. Henk is geboren in Dalfsen-dorp en na wat omzwervingen (in Zwolle en Nieuwleusen) woont hij nu met zijn vriendin in Dalfsen. Hij heeft 4 petten en een muts. Met koud weer heeft hij liever een muts op zijn hoofd, omdat zijn oren dan ook warm blijven.

Het werk van Henk in chronologische volgorde:

  • hij heeft enkele jaren bij Frijling in Dalfsen gewerkt; hij was toen 13 jaar!
  • in Zwolle had hij banen bij Reinders Slaolie en Golden Wonder en in Raalte bij Staalfabriek Merkenstijn; bij dit bedrijf werden betonmatten gemaakt
  • om medische redenen is hij daarna gaan werken bij Larcom in Ommen; zijn werkzaamheden waren zeer divers (van fietsen in elkaar zetten tot plantsoenwerkzaamheden)
  • sinds de start van Zorgboerderij Villa Kakelbont in Dalfsen (5 jaar geleden) doet Henk daar veelvoorkomende werkzaamheden (zoals schilderen, hout zagen en kloven)

Vrijwilligerswerk doet Henk bij het Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen. Tijdens de wekelijkse “mannenmiddag” helpt hij onder meer met koffie- en theeschenken.

Een hobby van Henk is muziek maken; hij is erg muzikaal en momenteel leert hij zichzelf pianospelen met behulp van een computerprogramma.

Het lied Du van Duitse zanger Peter Maffay heeft hij van een Nederlandstalige tekst voorzien. Andre Hazes heeft deze vertaling met als titel “Jij bent alles” gezongen en op een van zijn cd’s gezet.

Vroeger heeft Henk gevoetbald bij A.S.C. en S.V.D. en hij is ook jarenlang scheidsrechter geweest.

Tegenwoordig volgt hij de voetbal alleen nog op televisie;  hij is een echte “voetbalkijker”.

Zijn favoriete team is PSV.

Het mooiste plekje is volgens hem het gebied rondom Huize Den Berg; toen hij nog goed mobiel was, heeft hij in de weekenden daar urenlang gewandeld. Aangezien hij tegenwoordig minder goed te been is, komt er van wandelen en fietsen niets meer.

Van het Waterfront vindt hij de appartementen aan de Vecht een aanwinst voor het dorp.

Over het gemeentehuis is hij minder te spreken; hij noemt het de “(vrouwen)gevangenis”.

Henk vindt zelfgemaakte karnemelksepap het allerlekkerste eten dat hij kent. Henk heeft voor deze pap een eigen recept; als je het hem vraagt, kun je het recept van hem krijgen.

Voor deze pap mag hij wakker gemaakt worden.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: