Oudleusen Herdenking 4 mei 14.15 uur - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Oudleusen Herdenking 4 mei 14.15 uur

OUDLEUSEN – Op 4 mei 2017 om 14.15 uur heeft Oudleusen haar jaarlijkse dodenherdenking, bij het oorlogsmonument aan het Roggeland. Deze jaarlijkse herdenking zal ook dit jaar in aanwezigheid zijn van de heer Jolliffe, een zoon van één van de omgekomen vliegers, hij komt samen met zijn vrouw naar Oudleusen

Dit jaar zal ook de Cazemierschool aanwezig zijn en medewerking verlenen. Het oorlogsmonument is op 12 april 2005 onthuld. Dit gedenkteken heeft Plaatselijk Belang Oudleusen in samenwerking met de gemeente gerealiseerd. Het is geplaatst om te herdenken dat op 20 oktober 1943 een Engelse bommenwerper neerstortte, niet ver van het Plaggenveld. Hierbij kwamen de zes bemanningsleden om het leven.

De Cazemierschool heeft dit jaar het project: Tijd. In dit thema komt de Tweede Wereldoorlog voor de groep 6 t/m 8 aan de orde. Er is een gastspreker, dhr Loggen, op school geweest om zijn ervaringen als kind in de Tweede Oorlog te vertellen. Een excursie naar kamp Westerbork staat gepland en de kinderen hebben een leervraag gekozen om te onderzoeken. Eén van de leervragen is bijvoorbeeld: Wat weet je van het neergestorte vliegtuig in Oudleusen? De kinderen die met deze leervraag aan het werk zijn gegaan, hebben een interview voorbereid en een gesprek gepland met Thijs Hogenkamp en Wouter Stokvis. Zij hebben vele antwoorden op hun vragen gekregen. Thijs Hogenkamp heeft ze o.a een afbeelding van het neergestorte vliegtuig laten zien en bij de familie Stokvis is het verhaal van de familie Joyllife verteld. De kinderen presenteren t.z.t. hun onderzoek op school aan ouders en leerlingen.

Wij nodigen u van harte uit om samen te gedenken, 4 mei om 14.15 uur.

Artikel delen: