Romantisch pianorecital met Eline Bergmann - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Romantisch pianorecital met Eline Bergmann

DALFSEN – Met grote romantische componisten als Chopin, Debussy en Schubert in één concert bij elkaar valt er per definitie veel te genieten. Als de vertolker van die grootheden pianiste Eline Bergmann is, krijgt zo’n concert net dat beetje meer om het tot een nog lang nazinderende gebeurtenis te maken.

Wie dat wel eens wil meemaken komt op zondag 14 mei zeker naar theater De Stoomfabriek in Dalfsen, om zich vanaf 15.00 u. te laten meevoeren op de golven van Bergmanns meeslepende vertolkingen.
De in Groningen geboren Eline Bergmann zat heel jong achter de toetsen en mocht in haar middelbare schooltijd al studeren met pianist Alexander Makarov, die met zijn fijngevoelige spel een gewaardeerd pianopartner was van violist Yehudi Menuhin. Zo leer je wel omgaan met emotionele dynamiek in je spel en dat is precies waar Bergmanns kracht ligt: de voor Chopin benodigde virtuositeit koppelen aan de stille romantiek van Schubert en het samengaan van die tegenstelling demonstreren met de intense klankverscheidenheid van Claude Debussy.

Het is niet verwonderlijk dat Eline Bergmann na haar studie aan het Noord-Hollands conservatorium zich verder ontwikkelde aan de Liszt Academy of Music in Boedapest: de gevoelvolle speelstijl is de basis van haar muzikaliteit.

Toekenning van een studiebeurs in Italië leidde tot kennismaking met de Zweedse cellist Tove Törngren, met wie ze inmiddels in heel Europa concerteert. Ook met sopraan Else-Linde Buitenhuis werkt Eline Bergmann regelmatig samen.

Kortom, voor iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met de grote pianomeesterwerken van de 19e eeuw biedt De Stoomfabriek een uitstekende gelegenheid met dit uitnodigende concert door Eline Bergmann: pianiste pur sang, die met haar gloedvolle spel het publiek en de vleugel muzikaal én emotioneel zal weten te raken.

Foto's 2
Romantisch pianorecital met Eline Bergmann - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: