Open dag Dalfser Brouwerij - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Open dag Dalfser Brouwerij

DALFSEN – De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij  uit  Dalfsen  opent al zijn deuren voor publiek op zaterdag 20 mei 2017 tijdens Nederlandse Brouwerijdagen in het kader van de Week van het Nederlandse Bier.

Gedurende deze week, dit jaar van 11 t/m 21 mei, kan Nederland kennismaken met de diversiteit van bier tijdens tientallen activiteiten door het hele land. Onderdeel hiervan zijn ook de Nederlandse Brouwerijdagen, van 19 t/m 21 mei, waar brouwerijen uit heel het land aan meedoen. Bierliefhebbers zijn deze dagen van harte welkom om de biergeheimen te ontdekken van onder andere de Vechtdal Brouwerij . Voor meer informatie zie wwww.weekvanhetnederlandsebier.nl en www.vechtdalbrouwerij.nl

Spectaculair kijkje in de keuken

Brouwmeester Jos Verlaak van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij: “Voor het eerst laten we op zo’n grote schaal bierliefhebbers toe op onze locatie. Bierliefhebbers kunnen tijdens de NederlandseBrouwerijdagen het verhaal achter onze brouwerij en de bieren ontdekken. We laten zien met welke ingrediënten ons bier wordt gemaakt en hoe wij de bieren brouwen. Natuurlijk vertel ik ook iets meer over hoe ik nu tot de ontwikkeling van een nieuw bier kom en krijgt iedereen uitgebreid de gelegenheid om onze bieren te proeven. De Week van het Nederlandse Bier is een prachtig initiatief om aan heel Nederland te laten zien hoe rijk onze biercultuur is!”

Over de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

De Ambachtelijke Vechtdal brouwerij brouwt sinds 2015 bier. In eerste instantie werd Admiraals Bierbrouwerij in Oudkerk afgehuurd om de recepten van brouwmeester Jos om te zetten in een zelfgebrouwen bier. Vanaf oktober 2017 wordt er in de voormalige sporthal “Molendijk” in Dalfsen gebrouwen. Vanaf het begin werden de etiketten aangebracht door de medewerkers van Philadelphia Leer-Werk-Centrum in Dalfsen.

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alle bieren zijn bovengistend met hergisting op de fles. Het bier is daardoor puur van smaak. We hebben een ruim assortiment bieren dat met de seizoenen mee verandert. Met klinkende namen zoals “Dalfs Blauw”, “Bleke Alie”, Dame van Dalfsen en “Vechtdal Blond” en “winters kuierbier”, wordt duidelijk dat dit om een regionaal opererende brouwerij gaat.

Onze zorgbrouwerij biedt mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige, sociale dagbesteding. Onder het motto: “U een lekker bier, zij een mooie beschutte werkplek”. De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij werkt hiervoor onder andere samen met de Stichting Philadelphia en de Gemeente Dalfsen. Een zorgbrouwerij is niet iets nieuws, maar de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is wel uniek vanwege het particuliere initiatief. Kijk voor meer informatie op deze website

Over de Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 11 mei tot en met 21 mei 2017. Tijdens de week staat het bier van eigen bodem centraal en vinden er in heel Nederland bieractiviteiten plaats. Het thema van dit jaar is de combinatie van bier en spijs. De week wordt georganiseerd oor Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de gehele biersector zicht heeft verenigd met als doel het Nederlandse bier te promoten. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&Co, Bierburo, BirdyPublishing / Bier! magazine en Bier Consumenten Vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Artikel delen: