Prachtig hoornconcert in de Stoomfabriek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Prachtig hoornconcert in de Stoomfabriek

DALFSEN – Op 10 juni kunt u genieten van een prachtig hoorntrioconcert. Er staan maar liefst twee trios op het programma, voor de prachtige bezetting van hoorn, viool en piano. Drie totaal verschillende instrumenten die toch prachtig bij elkaar passen en in elkaar overlopen.

Het trio voor hoorn, viool en piano op 40 van Johannes Brahms is verreweg het bekendste. Tijdens een wandeling in het Zwarte Woud viel Brahms de openingsmelodie in van zijn Hoorntrio. Het werk is duidelijk emotioneel geladen vol liefde voor zijn moeder en verdriet om haar overlijden.
De Amerikaanse componist Eric Ewazen was zo intiem bekend met het trio van Brahms, dat hij dit bijna 150 jaar later als inspiratiebron gebruikte voor zijn eigen trio. Zijn hoorntrio heeft dezelfde vorm maar is toch heel anders van stijl en doet sterk denken aan filmmuziek. Tussen deze twee trio’s door worden er enkele delen gespeeld uit de Suite Much ado about nothing van, de eveneens Amerikaanse componist, Erich Korngold. De suite is voor viool en piano en werd geschreven bij het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.
Caroline Wagner (viool) en Jenneke de Jonge (hoorn) zijn musici van het kamermuziekensemble “De Bezetting Speelt”. Met vijf strijkers en vijf blazers variëren we optimaal in klank. Door de verschillende combinaties van instrumenten halen we elke keer het maximale uit de bezetting, van duo tot decet. Voor deze gelegenheid spelen zij samen met pianist Ruben Tekelenburg. Ruben studeerde onder andere hoofdvak klassiek piano bij Sepp Grootenhuis en Frank van de Laar op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ook volgde hij hier lessen in compositie en koordirectie. Ruben heeft zijn masteropleiding afgesloten met een 9 en heeft zich ontwikkeld tot een breed georiënteerd musicus met uiteenlopende kwaliteiten. Hij werkt o.a. samen met het DoelenEnsemble, het Horizonkwartet, het EVA Vocaal Ensemble en Zangstudio Op Tilt, en geeft pianolessen bij muziekstudiomerel in Deventer en Muziekcentrum Westerveld in Dieverbrug.
Tickets zijn te bestellen via www.theaterdestoomfabriek.nl of aan de kassa met de pin.

Foto's 2
Prachtig hoornconcert in de Stoomfabriek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: