Kerngezond Dalfsen

DALFSEN – De nota preventief gezondheidsbeleid Kerngezond Dalfsen is gisteravond door de raadscommissie akkoord bevonden. Dit is een vervolg op de startnota van december 2016, waarin gesteld iedereen gezond en samen sterk.  De ambitie van de gemeente Dalfsen is  een gemeente waar  inwoners gezond,

 

weerbaar en veerkrachtig zijn en zelf weten om te gaan met  voor en tegenspoed. Het hebben van een gezonde levensstijl is hierin een belangrijk thema, specifiek genoemd  het tegengaan van overmatig drankgebruik bij jong en oud. De volledige nota leest u op Ris Dalfsen.

 

Belangrijk is dat het alcoholbeleid bij sportverenigingen goed onder controle is vond de heer Veldhuis van de VVD. Het CDA voegde daaraan toe dat hierin ook het drugsbeleid meer aandacht verdiend.

De raadscommissie kon akkoord gaan met het voorstel en een goede nota is belangrijk om de zorgkosten beheersbaar te houden. Maar hoe bereik je probleemjongeren en risicogroepen. Preventie is het belangrijkste, helaas zien nog steeds jongeren de kans om gemakkelijk aan alcohol te komen. Al met al een goede nota waar mee gewerkt kan worden.

 

WvdV

Artikel delen: