Greet van de  babbeltrucs - Foto: Politie
Foto: Politie

Greet van de babbeltrucs

DALFSEN – Samen sterk tegen babbeltrucs. Afgelopen week hebben we weer gezien wat de kracht is van sociale media en natuurlijk Dalfsennet. We vroegen twee acteurs voor een reconstructie van een babbeltruc. Onze oproep werd gedeeld en er werden heel veel mensen getagd.

Het leverde ook aanmeldingen op. Dankzij Marcel de Roos en Greet Woortmeijer (Verhalenbron) uut Dalfsen, konden we afgelopen maandag reconstrueren hoe een vrouw slachtoffer werd van een laffe daad. Die morgen waren we nog bij een dappere 86-jarige vrouw die vertelde wat haar begin mei was overkomen. Een man overrompelde haar bij haar voordeur met een verhaal over een gaslek, wist haar woning in te komen en ging er vervolgens vandoor met haar sieraden. Sieraden met een sentimentele waarde die ze mogelijk voorgoed kwijt is. Haar verhaal en de reconstructie zijn morgenavond te zien bij het opsporingsprogramma Onder de Loep. Het programma wordt vanaf 17.45 uur uitgezonden en daarna elk uur herhaald
Natuurlijk hopen wij de dader alsnog aan te kunnen houden dus tips zijn van harte welkom. Vermoedelijk is hij dezelfde dag ook actief geweest in Raalte. We willen echter ook voorkomen dat nog meer bejaarde mensen slachtoffer worden van dit soort gehaaide mensen. We roepen (klein)kinderen en anderen in de naaste omgeving van ouderen op om ons te helpen. Attendeer ze op de uitzending zodat ze kunnen zien waarom ze de deur niet open moeten doen voor onbekenden. We hebben een kaart ontwikkeld met tips. Print deze kaart en hang het op in de buurt van de voordeur. Samen staan we sterker tegen deze vorm van criminaliteit. We bedanken Marcel de Roos en Greet Woortmeijer nogmaals voor hun medewerking en onze volgers voor het delen van ons bericht en het taggen van mogelijke kandidaten!

Tekst en foto’s Politie Zwolle

Artikel delen:
Foto's 2
Greet van de  babbeltrucs - Foto: Politie
Foto: Politie