De mooiste bezienswaardigheden van Overijssel ( 2 )

REGIO – Ga je graag een dagje op stap in eigen land? Of ben je wellicht gepensioneerd en toe aan een dagje uit? Bezoek dan eens de provincie Overijssel. Deze Nederlandse provincie staat garant voor mooie natuur, maar zeker ook sfeervolle dorpen en steden. Veel mensen weten dat niet. Juist daarom is het de moeite waard om Overijssel wat beter te leren kennen. Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in de provincie Overijssel? Wij hebben een top 4 bezienswaardigheden voor je samengesteld.

1. Verken het drijvende land in de Wieden
Sint-Jansklooster- In een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes ligt bezoekerscentrum De Wieden. Het startpunt voor een dag in het waterrijke gebied, met bijzondere bewoners als de otter en de zwarte stern.

2. Museum TwentseWelle
Enschede- Beleef de geschiedenis én de toekomst van Twente! Museum TwentseWelle is een familiemuseum vol wisselende tentoonstellingen. Laat je fantasie de vrije loop en speel, experimenteer en steek je handen uit de mouwen in de fabriek..

3. Oog in oog met T-Rex in Dinoland
Zwolle – Dinoland is een binnen- en buitenspeeltuin vol avontuur! Volg de spannende speurtocht langs meer dan vijftig levensechte dino’s en graaf T. Rex op uit het zand. Dat is minstens zo leuk als een bezoek brengen aan het oranje casino.

4. Beeldenpark Anningahof
Zwolle – In de weilanden aan de rand van Zwolle ligt sinds 2004 het Beeldenpark Landgoed Anningahof. Jaarlijks wordt er een wisselende collectie beelden getoond van zo’n zeventig hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

 

Artikel delen: