Kostenoverzicht evenemententerreinen

DALFSEN – In de raadsvergadering van 27 maart 2017 is het voorstel tot het verbeteren van de toegankelijkheid van het evenemententerrein Dalfsen besproken. Tijdens de bespreking van dit onderwerp heeft u aan het college de vraag gesteld waarom andere stichtingen en gebruikers bepaalde kosten.

Zoals huur, WOZ en vastrecht voor het gebruik van de evenemententerreinen betalen terwijl dit in Dalfsen niet het geval is. Het college heeft toegezegd de verschillen in kosten tussen de evenemententerrein te inventariseren en schriftelijk aan u terug te koppelen. Met dit voorstel wordt tegemoet gekomen aan de toezegging van 27 maart 2017. Kernboodschap: In het overzicht is te zien waar de verschillen zitten tussen de verschillende evenemententerreinen. Op basis van gelijke monniken, gelijke kappen worden de afspraken gelijk getrokken.

 

Dit houdt in dat Lemelerveld gelijk wordt getrokken met Oudleusen omdat in beide gevallen sprake is van het beheer door een stichting. De huurovereenkomst met de stichting Festiviteiten Lemelerveld wordt omgezet in een gebruiksovereenkomst om niet. De kosten voor de WOZ kunnen niet gelijk worden getrokken omdat de stichting Festiviteiten Lemelerveld eigenaar is van een groot deel van het evenemententerrein. Dit zijn kosten die horen bij het in eigendom hebben van onroerende zaken. Dit in tegenstelling tot Oudleusen waar de gemeente eigenaar is van het terrein. De financiële consequenties zijn te verwaarlozen. Het gaat om een huurbedrag van € 331,45 per jaar.

 

Maar vanuit de verschillende commissies is dit nog niet ver genoeg. Het blijkt dat zowel Lemelerveld als Oudleusen een WOZ vergoeding moeten betalen als gebruiker van de grond. Ze vragen wethouder Jan uitslag om ook die kosten met alle evenemententerreinen gelijk te trekken.

 

De wethouder kon daar nog niet op  in gaan. WOZ is een eigenaars deel en een gebruikersdeel, daar kunnen we niet zomaar overheen stappen. Wel wil hij een onderzoek doen of er mogelijkheden zijn om het gebruikersdeel om de zetten is bijvoorbeeld een subsidie, maar doet geen  enkele toezegging hierin. Dus wordt vervolgd.

 

WvdV

Artikel delen: