Vrouw met tas: Diny Laarman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas: Diny Laarman

DALFSEN – Vrouw met tas 6 – Diny Laarman. Diny is geboren in de buurtschap Ankum; en wel in de laatste boerderij die richting Zwolle aan de linkerkant van de Hessenweg staat. Toen zij met haar Jan trouwde is zij in 1971 verhuisd naar Friesland. Na vier jaar zijn ze teruggekomen naar Dalfsen om de boerderij van de ouders van Jan (deze staat aan de Langsweg) over te nemen.

Momenteel wonen Diny en Jan op een bijzonder mooie plek aan de Kortersweg.

Diny heeft veel tassen; deze worden door haar pas weggegooid als ze volledig versleten zijn. Met de “tas” waarmee zij op de foto staat heeft zij haar voorliefde voor bloemschikken en tassen verenigd. Het is eigenlijk een siertas en hobbytas ineen, omdat zij hem gemaakt heeft van boomschors en bloemen.

Voor haar “pensionering” heeft Diny veel bestuurlijke functies gehad (o.a. raadslid en wethouder van de gemeente Dalfsen).

Tegenwoordig wordt door haar veel tijd gestoken in het vrijwilligerswerk. Zij is vrijwilliger bij o.a.  Hospice Dalfsen en Woonzorgcentrum Rosengaerde.

Stilzitten past niet bij Diny. Naast het genoemde vrijwilligerswerk heeft zij ook nog meerdere hobby’s: bloemschikken, lezen, tuinieren en watersport (zeilen in Friesland en gemotoriseerd varen op de Vecht). Ook wordt nog tijd gevonden om door te brengen bij het zomerhuisje aan de Vecht.

Dalfsen betekent voor Diny: een geweldige leefomgeving (zowel de mensen als de natuur).

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen

Foto's 2
Vrouw met tas: Diny Laarman - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: