Theater de Stoomfabriek blikt terug en kijkt vooruit - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Theater de Stoomfabriek blikt terug en kijkt vooruit

DALFSEN – Het bestuur van het Theater had voor de pers een bijeenkomst gepland om terug te blikken over het afgelopen jaar. Ze waren meer dan verrast van de goede bezetting. Ook de artiesten zijn verwonderd als ze in Dalfsen aankomen.

 

Zoals Mathilde Santing, zij was heel erg verbaasd, de combinatie Theater en restaurant heeft grote indruk op haar gemaakt. Daarnaast de persoonlijke ontvangst, een goed contact met het publiek en een mooie intieme zaal waar de artiesten niets dan lof over spreken.

 

Theater de Stoomfabriek werkt met 40 vrijwilligers, mensen in de technische ondersteuning, de helpdesk, techniek en natuurlijk het bestuur. We werden verrast door de hoeveelheid e-mails  en hebben daarom een helpdesk ingericht. Het komt wel eens voor dat vooral oudere mensen niet goed kunnen bestellen en daarom kan een half uur voor elk optreden een kaartje aan de kassa worden gekocht met pin. Dit kaartje kan ook voor een ander optreden zijn, zodat men ook (ver) van te voren een kaartje kan bemachtigen.

 

Het bestuur geeft aan een goed seizoen achter de rug te hebben, vooraf niet ingeschat welk een belangstelling er was voor “vrienden van de Stoomfabriek”. Eerst moesten we het theater goed later draaien en de helpdesk, we  krijgen gemiddeld 400 mailberichten per week binnen over allerlei zaken. Het publiek was erg tevreden over de voorstellingen. We hebben 75 optredens gehad en ongeveer 7000 bezoekers, dus bijna 100 bezoekers per voorstelling, er is ruimte voor 125 personen, wij zijn erg tevreden.

 

We hebben verschillende unieke optredens gehad en een mix van sprekers. Zo ging Benny Jolink niet zingen maar praten over muziek en zijn optredens. Reinier Paping was zelf erg onder de indruk dat hij hier zijn loopbaan mocht vertellen. Ook speciaal voor de jeugd en ouderen zijn er voorstellingen geweest, daarnaast een aantal bioscoopvoorstellingen met films die we zelf gekocht hebben. Daarvoor hebben we de prijs laag kunnen houden, voor de film slechts €  4,50 . Wij zijn een stichting en hebben niet het doel winst te maken.

 

Wij zijn inmiddels ook de klassieke muziekuitvoeringen opgestart, toneel en kleinkunst gaan we aandacht geven in het nieuwe theaterjaar die 9 september gaat beginnen. Die dag richten we ons vooral op SPOT, (stichting promotie ondergesneeuwd talent) in de gemeente Dalfsen. Die dag houden we een open podiumdag voor de locale talent. Die dag staan ballet en workshops voor Dalfsenaren in het programma, dus “proef cultuur”op de dag van “Proef Dalfsen”.

 

Renate Wennemars heeft weer 3 praatprogramma’s op de agenda staan, zo  komt Hennie Kuipers vertellen over zijn wielerloopbaan, op 13 oktober Boudewijn de Groot over zijn carrière en op 8 November Jozef Jankovich, die in 1956 is gevlucht uit Budapest en naar Nederland is gekomen. Er zijn ook weer mooie cabaret uitvoeringen gepland, kinderuitvoeringen en klassieke muziek, maar ook komt de groep Rundfunck optreden in dit theater, zeer gewild bij de jeugd.

 

Op 12 en 13 januari treed weer op Ernest Beuving, die vorig jaar voor 3 uitverkochte zalen heeft opgetreden en er een lange wachtlijst ontstond. Naast klassiek krijgen we een optreden van Indiase muziek en komt schrijfster Yvonne Keuls praten over haar boek een relatie met;. We hebben het programma tot eind januari vrijwel vol met 35 tot 40 voorstellingen, maar er zijn ook weer diverse avonden gepland voor “De schat van Dalfsen”, de bijdrage “Zoals Wij”.

 

Er blijven voor ons ook nog wensen over, zoals optredens verzorgen vanaf een ponton in de Vecht, maar financieel is dat nog niet haalbaar, een ponton plaatsen kost veel geld, maar om het daarna voor langere tijd te laten liggen niet veel, dus zoeken we naar mogelijkheden voor andere activiteiten die dan ook van het ponton gebruik zouden kunnen maken. Dit is dit jaar zeker nog niet het geval.

 

Dan is onze wens dat scholen meer gebruik gaan maken van dit theater, om het vooral bij de jeugd onder de aandacht te houden. Afgelopen jaar zijn dan de oudste klassen hier geweest, maar de tijd gaat snel en voor de nieuw komende jeugd is het theater een uitstekende plek voor educatie, wat ook tijdens schooltijd gebruikt kan worden.

 

We zijn nu volop bezig met stoelsponsoren waarvan de bedrijven dan een naam op een bord krijgen, en dat loopt overweldigend. Daarnaast hebben we ticketsponsoren, agenda en poiumsponsoren.

Kortom we hebben een goede start gemaakt en ook het volgend programma ziet er veelbelovend uit, zie voor de agenda de website van www.theaterdestoomfabriek.nl

 

WvdV

Foto's 3
Theater de Stoomfabriek blikt terug en kijkt vooruit - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Theater de Stoomfabriek blikt terug en kijkt vooruit - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: