Man met hoofddeksel Haroet Beghdasarian - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel Haroet Beghdasarian

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 29: Haroet Beghdasarian. Haroet is Armeen en geboren in Bagdad (Irak). In 2008 is hij met zijn vrouw en 2 kinderen gevlucht naar Nederland. Sinds maart 2009 woont hij in Dalfsen. Zijn 2 kinderen wonen momenteel – o.a. vanwege studie – elders in Nederland.

De mooie hoed die hij op heeft dient als bescherming tegen weersinvloeden (regen, wind, zon). Namelijk 80% van het werk dat Haroet doet, is in de buitenlucht.

Hij heeft 2 banen, namelijk:

  • van de late herfst tot het vroege voorjaar werkt hij bij: Refac Recreatietechniek in Nieuwleusen; dit bedrijf maakt o.a. elektriciteitskasten en drinkwaterinstallaties voor campings en installeert ze daar;
  • in de lente en de zomer is hij havenmeester/brugwachter in Dalfsen.

Haroet kan heel lang vertellen over zijn werk als havenmeester/ brugwachter: “Haroet hoort bij de haven en de haven hoort bij hem. Door de ligging (de haven met het mooiste uitzicht en direct naast het dorp), de kwaliteit van de voorzieningen, het geringe lawaai en de goede service komen er steeds meer boten in de haven. Nog niet lang geleden voer men na een dag al verder; nu blijven de toeristen vaak meerdere dagen. De haven wordt het meest bezocht door 50+ers en families”.

De hobby’s van hem zijn:

  • lezen; vaak zijn dat historische en geschiedenisboeken;
  • naar klassieke muziek luisteren (o.a. op radio 4).

Hij sport zelf niet, maar hij mag er op tv wel graag naar kijken. Zijn favoriete sporten zijn dan voetbal (Ajax, Feijenoord en PEC Zwolle) en biljarten.

Ook aan wandelen en fietsen doet hij niet.  Deze activiteiten zijn naast sport voor hem alleen om naar te kijken. Hij gaat overal – ook naar zijn werk in de haven – met de auto naar toe.

Haroet mag je nergens voor wakker maken, maar ga je ‘s avonds naar een feestje (met lekker eten, whisky en een sigaar), dan gaat hij graag met je mee. Hij houdt wel van genieten.

Hij vindt dat zijn vrouw erg lekker kookt. Daardoor eet hij eigenlijk te veel en krijgt hij een dikke buik. Hij is dol op alle soorten vlees, barbecueën (met een vuurtje en niet elektrisch of op gas) vindt hij daarom heerlijk. Het gebraden vlees krijgt volgens hem dan pas de echte barbecue-smaak.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: