Vrouw met tas: Dit keer Saskia Bekedam - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas: Dit keer Saskia Bekedam

DALFSEN – Vrouw met tas deel 9 – Saskia Bekedam. Saskia Bekedam – Berends komt uit Hattem en zij woont sinds 6 jaar aan de Welsummerweg in Dalfsen. Saskia heeft 2 zonen en zij is getrouwd met de in Dalfsen bekende Jopie (van de kwekerij).

Saskia heeft een “tassentic”; zij denkt dat ze wel 15 tassen heeft, maar het kunnen er ook best meer zijn. Ze heeft kleine tassen (voor mobieltje, los geld en sigaretten), maar ook grote tassen.

Op de foto heeft zij o.a. een oranje/bruine leren tas bij zich. Deze tas heeft zij lang geleden – samen met een paar schoenen van dezelfde kleur – gewonnen. De schoenen zijn inmiddels versleten, maar de tas wil niet kapot.

In de tas van Saskia zitten altijd een leesbril, een geurtje, lipstick, een notitieblokje (om ideeën voor woondecoraties op te schrijven) en een “beschermengelkaartje” (dit heeft zij van haar moeder gekregen).

Hobby’s zijn: o.a. spinning (bij de sportschool), lezen en inrichten/decoreren van woningen (van deze hobby heeft zij nu haar beroep gemaakt).

Saskia heeft nu de winkel Enjoy (bij Jopie’s Groene Wereld). Zij verkoopt o.a. woonaccessoires en -decoraties in alle soorten en maten. Ook zitten er unieke tassen in het assortiment.

Een van haar vroegere banen was bij Wegener; daar was zij uitgever van het Magazine Alliance gastronomie en lifestyle.

Vrijwilligerswerk doet zij als bestuurslid bij de Stichting Kunst om Dalfsen.

Saskia vindt Dalfsen een mooi groen dorp met vriendelijke/gastvrije mensen.

Zij is blij dat haar kinderen in dit mooie dorp mogen opgroeien.

Saskia en haar kinderen houden van vakantie/reizen, maar haar man Jopie is een minder enthousiaste wereldontdekker. Toch gaat het hele gezin met de camper een week naar Engeland. Daarna gaat Saskia met haar beide zonen nog “camperen” in Frankrijk.

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: