Dit is een wildbrug

Dit is een wildbrug

VECHTERWEERD – Vanmiddag hoor je fietsers uit het westen van het land tegen elkaar zeggen: dit is een wildbrug. Op dat moment reden ze langs de Vitens op het Vechterweerd. Ze menen het ook nog.  Gelukkig weten wij wel beter. Onder “die wildbrug” zit de nieuwste en duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland :  Vechterweerd.

Deze nieuwe locatie is ontworpen en gebouwd volgens een integrale duurzaamheidstoets, een nieuw concept in de waterwereld waarbij het drinkwaterbedrijf in overleg met partijen uit de omgeving een zeer duurzame productielocatie realiseert. Hier wordt kraanwater gemaakt. Vechterweerd maakt elk jaar twee miljard liter kraanwater aan inwoners van Dalfsen en Ommen leveren. Op termijn zal de locatie ook Zwolle en Staphorst mede van kraanwater gaan voorzien.

Wel jammer dat de toerist in gedachten leeft dat dit echt een wildbrug is. En nog meer jammer, is dat Vitens geen informatieborden langs het fietspad heeft staan. Want hier komen jaarlijks duizenden toeristen langs. Mogelijk een idee om een toerist toch te informeren?

Foto's 6
Dit is een wildbrug
Dit is een wildbrug
Dit is een wildbrug
Dit is een wildbrug
Dit is een wildbrug
Artikel delen: