Pompdagen: ook viswedstrijd voor senioren

HEINO – Hengelsportvereniging Raalte kreeg geluiden te horen dat ook de senioren graag tijdens de Pompdagen een viswedstrijd op het programma willen hebben. De club organiseert al jaren naar tevredenheid een wedstrijd voor de junioren, maar nu komt er dus ook een wedstrijd voor senioren.

Het begrip ‘senior’ wordt hier ruim uitgelegd. In principe is de wedstrijd voor de jeugd op donderdag 17 augustus van 18.45 tot 20.15 uur bedoeld voor kinderen tot en met 15 jaar, maar wie ook graag wil meedoen bij de senioren is zaterdag 19 augustus van 8.00 tot 11.00 uur van harte welkom. “We willen uitdragen dat vissen vooral ook een sociaal gebeuren is”, vertelt bestuurslid Erik Averdijk die blij is met de locatie van de Woolthuisplas. “Hier is sprake van een heel goed visbestand met karpers, brasems en mooie voorns. En het is mooi dichtbij het dorp zodat we de verbinding met het feest kunnen maken.”

De wedstrijd voor de jeugd wordt afgesloten met een prijsuitreiking op een nader te bepalen locatie. De eerste vijf krijgen een beker, maar iedere deelnemer valt sowieso in de prijzen. Voor de senioren is de prijsuitreiking aan de waterkant en zijn er geen bekers te verdienen. “Ze komen liever met een vleespakket thuis, want dan mogen ze nog eens meedoen”, stelt Averdijk lachend.

Artikel delen: