Bijtende honden

Bijtende honden

DALFSEN – In de afgelopen maand is er in de gemeente Dalfsen een bijtincident tussen 3 honden geweest. Wij zijn direct naar de plek van het bijten gegaan en zagen dat de honden gelukkig al uit elkaar waren. Het gebeten hondje was erg geschrokken en had tientallen hechtingen nodig voordat het beestje, van de dierenarts, huiswaarts mocht keren.

Wij hebben vastgesteld dat de bijtende honden z.g.n. ‘hoog risico’ honden waren. Dit wil zeggen dat deze honden een verhoogd risico hebben tot agressief gedrag. De eigenaar van de bijtende honden had zijn 2 honden op dat moment niet onder controle.

Door een goede samenwerking tussen ons, de gemeente Dalfsen en de hondengeleider, heeft de eigenaar besloten afstand te doen van zijn honden. Dit om zo mogelijke nieuwe incidenten in de toekomst te voorkomen. De honden hebben inmiddels een goed onderkomen gevonden.

Wist u dat vanaf 2018 eigenaren met een ‘hoog-risico’ hond verplicht zijn een gedragscursus voor honden te volgen? Zie –> https://goo.gl/qNvhhU

Voorkom veel leed en zorg dat u uw hond onder controle houdt. Een bijtincident kent slechts alleen verliezers.

Bron Politie Dalfsen

Artikel delen: