Ik kampeer al heel lang in Dalfsen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Ik kampeer al heel lang in Dalfsen

DALFSEN – VECHTERWEERD – Ik kampeer al heel lang in Dalfsen – deel 4. Doede en Nellie de Jong wonen in Bovensmilde. Zij hebben 2 dochters; een woont in Zweden en de andere in Assen. Doede werkt in het vaarseizoen als part-time sluiswachter op Vechterweerd.

In het begin van zijn sluiswachterbestaan reed hij dagelijks op en neer naar zijn woonplaats. Van een collega hoorde hij toen over een camping die bijna op loopafstand van zijn werkplek ligt: Boerhoes aan de Koepelallee.

Al 15 jaar kamperen Doede en Nellie ongeveer 7 weken per jaar op de minicamping van Antje Kingma en Thomas Zwiers; 2 weken tijdens het Kunstweekend van Dalfsen en de rest in de bouwvakvakantie.

Na een drukke werkdag is Doede nu binnen 5 minuten bij zijn caravan en hoeft hij geen autorit naar Bovensmilde te doen. Zij zijn voor Boerhoes de campinggasten met de meeste verblijfsjaren.

Daarnaast gaan zij elk jaar met hun caravan ook nog naar een andere camping in binnen- of buitenland.

De bijzonderheden van Boerhoes zijn:

  • het is een kleine camping waarvan de plekken in een boomgaard gesitueerd zijn;
  • er is een rustiek boerenbedrijf met minikoeien (dexter), enkele varkens en kippen;
  • bij de camping is een grote moestuin aangelegd; het onderhoud hiervan wordt door de campinggasten uitgevoerd; de kampeerders mogen – in overleg met de boer – verse groenten, fruit en aardappelen oogsten.

Aan de volgende campingactiviteiten doen beiden mee: jeu de boulewedstrijden,  onderhoud van de moestuin, “de kalveren van de koeien scheiden i.v.m. het onthoornen”.

Doede en Nellie vinden het Overijsselse Vechtdal een unieke plek om jaarlijks een aantal weken in hun caravan te wonen. Zij bezoeken per fiets veel evenementen – zoals braderieën – in de wijde regio van Dalfsen. Het gebruik van de “knooppunten-routes is daarbij een must”.

Top 3 van de mooiste plekken in Dalfsen

Doede kan wel een top 100 maken, omdat hij Dalfsen een bijzonder mooie gemeente vindt. Op de eerste 3 plekken staan: kasteel Rechteren (zij willen heel graag binnen rondkijken), het bosgebied van De Horte/Mataram en het wandelgebied bij Huize Den Berg.

Drie tips voor andere campinggasten in Dalfsen en omgeving:

  • de kunstruimte bij Boerhoes;
  • de molen met het Oranjepunt in Hoonhorst;
  • eten bij café restaurant De Mol in Wijthmen.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: