Zak gerold van Nieuwleusense

Zak gerold van Nieuwleusense

ZWOLLE – Politie houdt zakkenrollers aan. Agenten hielden op zondag 24 september op de Grote Markt een 32-jarige man uit Hoogeveen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De twee worden ervan verdachte dat ze korte tijd daarvoor iemand beroofden bij de Kamperpoortenbrug.

 

Door snel de informatie te delen en gebruik te maken van camerabeelden in de binnenstad kon de politie de twee snel traceren.

 

Surveillerende agenten in de binnenstad werden rond 1.00 uur aangesproken door het slachtoffer, een 21-jarige man uit Nieuwleusen. Hij verklaarde dat twee mannen hem korte tijd daarvoor hadden beroofd van zijn portemonnee. De twee lieten hem struikelen en stalen daarbij zijn portemonnee. De agenten gaven direct het signalement door aan hun collega’s. Op camerabeelden waren de twee verdachten te zien. Op basis hiervan en informatie van andere surveillerende agenten werd vastgesteld dat de twee richting de Grote Markt waren gelopen. Daar werden ze gezien door agenten en aangehouden. De twee zijn ingesloten voor onderzoek.

Artikel delen: