4 nov. natuurwerkdag: 40 lokaties - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

4 nov. natuurwerkdag: 40 lokaties

REGIO – Natuurwerkdag 4 november Salland & Vechtdal. Dit jaar speciale locatie voor singles op Lemelerberg. Zin in een dagje buiten knotten, op de heide werken of lekker tuinieren? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 4 november vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen. Vorig jaar deden ruim 1.500 vrijwilligers mee in Overijssel. Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten bij jou in de buurt.

Een greep uit onze Salland & Vechtdal -activiteiten

In Overijssel zijn meer dan 40 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. Op de Lemelerberg organiseren we dit jaar naast onze standaard locatie ook een speciale locatie voor een groep singles. Tijdens deze ochtend werk je samen met andere singles op de heide en kun je leuke contacten opdoen.

Deelnemers die van tuinieren houden kunnen zich aanmelden voor de Generatietuin in Wierden. Hier voelen jong en oud zich thuis en is er altijd iets te doen. Gaat je interesse uit naar wilgen knotten en je wilt het graag leren, meld je dan aan in Raalte.  Of trek het boompje met de langste wortels uit de grond en win een verrassing bij de Zonnehorst in Punthorst. Kinderen zijn op veel locaties welkom, check dit vooraf bij de locatie van jouw keuze op www.natuurwerkdag.nl.

Ook in Dalfsen
Dalfsen Landgoed Rechteren
Diezerstraat (zandweg inrijden vanaf Heinoseweg, bij de haakse bocht naar links: rechtsaf het bos in, over een zandpad.
7722 KH Dalfsen
Tel: 06 – 105 93 284
wlengkeek@gmail.com

Waardevol Overijssel

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Lever jouw bijdrage tijdens de Natuurwerkdag 2017.

Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij, de provincie Overijssel en andere natuurorganisaties. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Artikel delen:
Foto 1