Man met hoofddeksel: deze week Gerrit Holsappel - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: deze week Gerrit Holsappel

DALFSEN – Man met hoofddeksel – 2017 week 43: Gerrit Holsappel. Gerrit is geboren op het adres Welsummerweg 16 in Dalfsen. Daarna heeft hij ongeveer 25 jaar in de wijk Ankummer Es 2 gewoond. Sinds december 2016 woont de familie Holsappel – in het kader van de gemeentelijke  “rood voor rood regeling” – in een mooie woning op het grondgebied van het ouderlijk huis.

Gerrit is getrouwd en hij heeft 4 kinderen en sinds kort 1 kleinkind. Hij draagt sinds zijn 15e levensjaar – hij is toen gaan werken –  een pet. De petten van hem hebben allemaal de mooie kleur wit. Hij heeft bewust voor deze kleur – die eigenlijk geen kleur is – gekozen. Gerrit werkt namelijk de hele dag als bouwvakker in de openlucht en hij heeft een lichte huid en rossig haar. Hij heeft dus een grote kans om zijn huid te verbranden en bovendien houdt een lichte pet ’s zomers ook nog de warmte tegen.

Voordat Gerrit naar buiten gaat, zet hij zijn pet op; je zult hem dus nooit zonder pet zien.

Alleen op zondag blijft de pet op de plank liggen, omdat hij dan nauwelijks buiten komt.

Het beroep van Gerrit is altijd timmerman/metselaar geweest. Nu is hij allround bouwvakker en hij zou ook echt niets anders willen doen.

Hij heeft eigenlijk een grote hobby en dat is werken. In zijn vrije tijd vindt hij het ook leuk om “dingen te maken” zoals tuinhuisjes in allerlei soorten en maten en verder handelt hij in tweedehands dakpannen.

Gerrit doet niet actief aan sport; hij vindt dat hij gedurende de hele week al actief genoeg is. De zondag is voor hem dus echt een “rustdag”.

Hij houdt ook niet van wandelen en fietsen vindt hij alleen voor een klein stukje leuk; bijvoorbeeld om naar zijn maten of naar het dorp te gaan of voor een rondje Bellingeweer.

Op televisie volgt hij motorsport en formule 1; hij kijkt nooit naar voetbal en is eigenlijk anti-voetbal.

Vrijwilligerswerk doet hij al meer dan 10 jaar voor Scouting Dalfsen. Hij helpt als vrijwilliger met de organisatie van Megapiratenfestivals. Het “salaris” van de helpers gaat naar de scouting die er weer interessante aanschaffingen mee kan doen.

Het mooiste plekje van Dalfsen is volgens hem Oosterdalfsen. Dit is het gebied waar hij woont, het naambordje staat net naast zijn oprit.

Gerrit heeft geen favoriet eten, maar hij wil overal wel een groot stuk goed vlees bij.

Je kunt Gerrit beter nergens voor wakker maken. Als hij slaapt is hij “helemaal van de wereld“ en hoort dan niets meer. Hij gaat ook pas slapen als hij er echt aan toe is.

Op vakantie gaat hij graag naar Duistsland, omdat taal en eten hem wel liggen. Dit jaar is hij naar Frankrijk geweest.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: