Bestuurslid Vechtdal FM pleegt fraude

Bestuurslid Vechtdal FM pleegt fraude

NIEUWLEUSEN – Een bestuurslid van Stichting LODON, verantwoordelijk voor de radiozender Vechtdal FM, heeft zich schuldig gemaakt aan het plegen van fraude.

De persoon in kwestie is uit zijn functie gezet en er is aangifte gedaan bij de politie. De Stichting LODON (Lokale Omroep Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen) bestaat uit drie afdelingen; Vechtdal FM, Vechtdal NL en VechtdalLeeft.

Voorzitter Gerrit Westerman doet aangifte.

“Het was voor het bestuur een klap om te ontdekken dat het vertrouwen, dat luisteraars, vrijwilligers en gemeenten in ons stellen, door één van de bestuursleden is beschaamd”, reageert voorzitter Gerrit Westerman. “Ondanks pogingen het probleem op te lossen, is dit niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt aangifte te doen. Gelukkig is de stichting financieel gezond en heeft deze fraude geen gevolgen voor de programmering.”

Het bestaansrecht van de Stichting LODON vloeit voort uit een bijdrage van de Landelijke Overheid, die subsidies verstrekt aan de Lokale Omroepen in Nederland. Deze vorm van subsidie wordt doorgesluisd via de VNG naar de gemeenten en daarna naar de Omroepen. Daarnaast worden inkomsten verkregen uit de verkoop van reclametijd.

Om de kosten te kunnen dekken werkt de Stichting geheel met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om dagelijks mooie programma’s te maken voor de inwoners van Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen.

De vrijwilligers en wethouders van de gemeenten Dalfsen en Ommen zijn op de hoogte gesteld van de fraude. Stichting LODON heeft het ex-bestuurslid aansprakelijk gesteld voor de geleden schade, naast de aangifte die is gedaan bij de politie.

Artikel delen: