Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 42

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 42

DALFSEN – Het 1e team ging woensdagavond naar de biljarttempel van D.O.S. in Hattem. Een mooie accommodatie die geheel gerund wordt door de leden. En uiteraard ook spelers met veel ervaring. Dat ondervond Evert Hulleman direct in de openingspartij tegen Bennie van Rijssen.

 

Een taaie tegenstander die na 31 beurten de winst naar zich toe trok nadat hij ook al een mooie serie van 16 had laten noteren. Hij speelde met een moyenne van 2.580. Hulleman was niet in zijn beste vorm en moest genoegen nemen met 7 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde bedroeg 1.709. Evert Jan Holsappel trof in Gerard Liefers een sterke tegenstander. Beiden goed voor 65 te maken caramboles. Maar na 24 beurten was het Holsappel die de 12 te verdienen wedstrijdpunten opeiste. Hij won met het minimale verschil van 1 carambole met een mooi gemiddelde van 2.708 en een hoogste serie van 11.

 

In de slotpartij moest Wim Flierman het opnemen tegen Albert Heideveld. Beiden goed voor 55 te maken caramboles, maar nu was het Heideveld die winnend afsloot met een gemiddelde van 2.391 en een hoogste serie van 12. Flierman kwam 5 caramboles tekort en kreeg 9 wedstrijdpunten. Uitslag 33 – 28 voor D.O.S. 5.

 

Het tweede team speelde thuis tegen het zesde van D.O.S. uit Hattem. En wat het eerste team niet lukte, pakte wel goed uit voor het tweede team van de Trefkoele. Jan Lindeboom won de openingspartij in 26 beurten, speelde een moyenne van 1.884 en maakte een hoogste serie van 10. Tegenstander Richard AuA was helemaal niet in vorm. Hij kwam 20 van de 45 caramboles die hij moest maken tekort. Ook Klaas de Lange, tegenstander van Rein Smit, verkeerde niet in topvorm en dat leverde Smit een overwinning op.

 

In 33 beurten had hij zijn 49 caramboles op het scorebord staan en de Lange miste 12 van de 39 die hij moest maken. Albert Holsappel speelde een wedstrijd met twee gezichten. Hij opende prima. Na 10 beurten had zijn tegenstander Freek Brons nog maar 5 caramboles op het scorebord staan terwijl Holsappel al 20 had laten noteren. Maar toen maakte Brons in zijn volgende beurt 5 en direct daarop weer 5 caramboles en Holsappel begon veel te missen. Zoveel, dat Brons na 26 beurten de 12 te verdienen wedstrijdpunten bij mocht laten schrijven en Holsappel 5 van de 43 caramboles die hij moet maken tekort kwam. Uitslag 32 – 23 voor De Trefkoele 2

 

Het derde team speelde maandagavond uit tegen K.B.C. 1911 1 in Kampen. Henk Krol trof in Robert Bos een goed in vorm zijnde tegenstander. Bos won na 23 beurten en speelde een gemiddelde van 2.304. Krol speelde niet slecht maar moest het doen met 7 wedstrijdpunten. Hij speelde een moyenne van 1.304 en kwam 11 caramboles tekort. Gerard Bijvang was niet opgewassen tegen de goed spelende Ilona Hollander. Zij wist haar partij in 23 beurten winnend af te sluiten met een gemiddelde van 1.423 en Bijvang miste 10 van de 39 caramboles die hij moest maken en daarvoor kreeg hij 7 wedstrijdpunten. Eric Analbers speelde een degelijke partij tegen Heidi van Oene. In 30 beurten pakte Analbers de winst met een gemiddelde van 1.233. Van Oene kwam 6 van de 35 caramboles die zij moest maken tekort. Uitslag 32 – 26 voor K B C 1911 1

 

Het 4e team speelde maandagavond een uitwedstrijd in de sfeervolle biljartzaal van Z.B.C. 5 in Zwolle. Twee gelijkwaardige teams wat het aantal te maken caramboles betreft. Maar in de uitslag was daar niet veel meer van te herkennen. Gerard Verhaar bleef iets onder zijn gemiddelde en verloor in 35 beurten van Gerard Meijer die met een serie van 11 net even te sterk was voor Verhaar. Hij kwam 4 caramboles tekort en kreeg daarvoor 8 matchpunten.

 

Maar dan Henk Dijk. Goed voor 33 te maken caramboles, zag hij tot zijn genoegen al na 17 beurten zijn 33 te maken caramboles op het scorebord staan. Zijn tegenstander Harry Van Bree bleef hangen op 16 van de 35 die hij moest maken en kreeg slechts 4 wedstrijdpunten. Dijk speelde met een moyenne van 1.941 en maakte een hoogste serie van 8. Derde man Wim Holsappel zorgde er voor dat het team met een mooie winst naar huis kon gaan. In 35 beurten pakte hij de 12 te verdienen wedstrijdpunten met een gemiddelde van 0.771. Ook zijn tegenstander Jan Bouwmeester was geheel niet op stoot. Hij verloor dan ook omdat hij 21 caramboles van de 35 waarvoor hij op papier staat, tekort kwam. Uitslag 20 – 32 voor de Trefkoele 4

 

 

 

Artikel delen: