Koor de Jonkvrouwen met Introductielied - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Koor de Jonkvrouwen met Introductielied

DALFSEN – HEINO – ZWOLLE – Het songs van toen koor de Jonkvrouwen  uit Zwolle heeft nu een Introductielied waarmee  een optreden wordt ingeluid. De tekst komt van Wim Grondhuis uit Raalte en de dirigent Flip Jonkman maakte het arrangement.

’t Is heel bijzonder zo begint het ‘Introductielied De Jonkvrouwen’. Vroeger was het heel gewoon dat een band een optreden begon met een herkenningsmelodie. Maar bij een koor?
In navolging van de Stuwzangers uit Vilsteren – met eveneens dirigent Flip Jonkman – is nu ook het Songs van Toen koor De Jonkvrouwen  in het ‘gelukkige’ bezit van een eigen ‘introductie’!
De Tekstschrijver  van beide liederen is Wim Grondhuis uit Raalte.  Evenals het ‘Stuwzangerslied’  is het ook hier een heerlijke vlotte foxtrot waarbij direct  ‘de toon’ wordt gezet.

Jan de Mink uit Heino maakt van dit  ‘Introductielied De Jonkvrouwen‘  binnenkort een opname! Het Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen zingt iedere donderdagavond in het Speeltuingebouwtje op de Pierik vanaf 19.30 u. (Assendorp)
Informatie: betsythemmen@hotmail.com of 06-45504070
Met Pasen geeft het koor de Jonkvrouwen traditioneel weer een optreden in Dalfsen

Artikel delen:
Foto 1