Vrijwilliger van de maand november 2017

Vrijwilliger van de maand november 2017

LEMELERVELD – Om de verschillende aspecten van het vrijwilligerswerk en het belang ervan te belichten, wordt door het Vrijwilligerspunt Dalfsen elke maand een vrijwilliger van de maand geselecteerd. Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is een onderdeel van Landstede Welzijn en valt onder “ Welzijnskoepel in oprichting”

De vrijwilliger van de maand november 2017 is Gilian Westemeijer uit Lemelerveld.

Hij is hiervoor genomineerd door Voetbalvereniging Lemelerveld die Gilian wil bedanken voor zijn volgende vrijwilligerstaken:

  • verenigingsscheidsrechter (al meer dan 5 jaar) voor de jeugd tot en met de senioren;
  • keeperstrainer voor de dames B (de jeugd onder de 17 jaar);
  • gedurende 4 jaar jeugdtrainer (van E tot en met de A); door zijn werk is hij hiermee gestopt.

Al heel jong wist Gilian dat hij scheidsrechter wilde worden. Hij floot toen al tijdens wedstijden die de buurtjongens speelden op het veldje tegenover zijn huis; hij was in staat de fair play op het veld goed te bewaren.

De scheidrechtercoordinator van v.v. Lemelerveld was hiervan op de hoogte toen hij Gilian benaderde voor een scheidsrechterscursus. Na het volgen/slagen voor deze cursus is Gilian sinds zijn 16e jaar verenigingsscheidsrechter.

Vanaf zijn 7e jaar is Gilian lid van de voetbalclub; velen hebben het altijd mogelijk gemaakt dat hij kon trainen en wedstrijden spelen. Het geeft hem een goed gevoel voor zijn eigen club wat terug te doen. En natuurlijk is het belangrijk dat het vrijwilligerswerk hem plezier geeft en waardering oplevert.

Bij de meeste verenigingen bestaat een tekort aan vrijwilligers. Gilian vindt dat eigenlijk meer leden iets voor hun club zouden moeten doen. Dat levert minder stress op en “vele handen maken licht werk”.

Zijn advies voor nieuwe vrijwilligers is: je moet niets geforceerd doen, maar er voor 100% achter staan. “Vrijwilligerswerk doe je met een lach”; je moet het leuk vinden/maken.

Als scheidsrechter maakt hij veel mee. De sportiviteit op het veld is erg belangrijk voor hem. Zijn motto is: “Doe normaal tegen mij (de scheids), dan doe ik het ook tegen jou”.

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: