Vechtbrug Dalfsen afgekeurd in hoogwaterbeschermingsplan

DALFSEN – Gisteravond tijdens de raadscommissie vergadering kon wethouder Ruud van Leeuwen, bijgestaan door Sietse van de Ploeg melden dat de Vechtbrug niet voldoet aan het hoogwaterbeschermingsplan wat voor 2024 rond moet zijn. Maar niet alleen de Vechtbrug, ook de oostelijke kade en 90% van de Vechtdijken aan de noord en zuidzijde voldoen daar niet aan en zullen mogelijk verhoogd moeten worden.

Mede daarom is de hoekaanpassing van de Vechtbrug/Vechtkade niet meegenomen in het plan voor de centrumvisie. Het hoogwaterbeschermingsplan is gepland voor 2024 , maar we proberen dit naar voren te halen wat betreft de brug en de Vechtkade. Wethouder van Leeuwen geeft aan dat dit nog een hele opgave gaat worden voor het Waterschap.

Dit onderwerp is eerder besproken en ook in het kader van ruimte voor de rivier zijn er eerder voorstellen gedaan om ook de Stationsweg te verhogen en er een wateronderdoorgang te maken volgens een plan wat door studenten toen is aangeleverd. Dit is geheel terug te zien op Dalfsennet van 30 oktober 2016.

Dus er staat ons de komende jaren nog heel wat te wachten, mooie en minder mooie plannen, maar mogelijk levert dit wel een voordeel op in ruimte en parkeren.

We wachten met spanning de voorstellen af.

WvdV

Artikel delen: