Vrouw met tas, vandaag Ellen Slagter - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas, vandaag Ellen Slagter

DALFSEN – Vrouw met tas deel 12 – Ellen Slagter. Ellen is getrouwd met John Bouwman, maar ze heeft – toen ze jaren geleden ging trouwen – dus gewoon(?) haar meisjesnaam gehouden.

 

Zij is geboren in Den Haag en heeft daarna in Utrecht en Arnhem gewoond. Doordat haar man voor het werk de standplaats Zwolle kreeg, is het gezin (met 2 kinderen) 20 jaar geleden in Dalfsen komen wonen. Zij heeft ook een binding met Dalfsen door haar werk bij het verpleeghuis van Rosengaerde.

 

Ellen heeft twee van haar tassen in het buitenland (Griekenland en Italië) gekocht en de derde komt gewoon uit Nederland. De bruine – 23 jaar oude – handgemaakte leren rugtas uit Griekenland is haar “lievelingstas”;. Deze tas neemt ze overal (boodschappen doen, vakantie, werk) met zich mee en moet dus ook op de foto.

 

Deze tas is al diverse keren door de schoenmaker gerepareerd. De laatste keer werd haar geadviseerd dat ze beter een nieuwe tas kon kopen. De tas heeft nu weer een ander ouderdomsprobleem (de rits werkt niet mee!), maar Ellen wil “omdat ze erg aan de tas gehecht is” hem toch weer laten maken.

 

In de tas van Ellen zit niet iets speciaals, maar enkel de gewone dingen zoals:

portemonnee, sleutels, telefoon, make-up en een haarborstel.

 

Haar hobby’s zijn:

–       fietsen en wandelen;

–       twee keer per week conditietraining (bij Balans);

–       lezen en naar muziek luisteren;

–       verre reizen maken (ze is o.a. al in Sri Lanka, Gambia, Zuid-Afrika geweest).

 

Vrijwilligerswerk doet zij als collectant voor de Stichting Alzheimer Nederland. Vanwege haar werk bij Woonzorgcentrum Rosengaerde heeft zij veel te maken met mensen die deze ziekte hebben.

 

Na 20 jaar wonen, vindt  Ellen dat Dalfsen haar thuis geworden is. Zij houdt van de rust en ruimte die deze gemeente haar biedt. Dalfsen is voor haar ook: De Blauwe Bogen en de lekkere koekjes van Frijling.

 

 

 

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen

 

Artikel delen: