Man met hoofddeksel: deze keer Zwarte Piet - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: deze keer Zwarte Piet

DALFSEN – Man met hoofddeksel: deze keer Zwarte Piet. Hij lijkt heel veel op Henry (van Lohuizen) Piet Henry heeft alleen tijdens de “Sinterklaasperiode” een nieuwe Zwarte Pieten baret op zijn hoofd.

In Nederland is het in dat tijdvak erg koud en een baret is dan lekker warm. In Spanje draagt hij vanwege het warme klimaat geen hoofddeksel.

 

Sinterklaas heeft 4 jaar geleden gevraagd of Henry toe wilde treden tot zijn groep van Zwarte Pieten. Dat vond hij zo’n grote eer dat zijn enige antwoord  ‘JHA’ kon zijn. Piet Henry is dit jaar in Dalfsen al 2x een hele dag met Sinterklaas op pad geweest o.a. bij kinderopvang De Kleine Kornuiten.

 

Piet Henry heeft bijna 12 jaar bij de politie gewerkt. Daarna is hij een jaartje in dienst geweest bij het CBR en op dit moment is hij op zoek naar aan nieuwe uitdaging.

 

Hij heeft een lieve vrouw en twee kinderen van bijna 1 en 2,5 jaar.

 

Piet Henry geeft niet alleen cadeautjes weg, maar hij krijgt ze zelf ook in zijn schoen. Hij houdt van snoepen en daarom wordt hij vaak verwend met banketstaaf of chocoladeletter. Dit jaar staat hoog op zijn verlanglijstje: warme pantoffels.

 

De hobby van Piet Henry is badmintonnen. Hij speelt in het beroemde Zwarte Pieten Team. Hij gaat ook graag op vakantie; 2018 gaat hij naar zijn favoriete vakantieland: Amerika.

 

Zijn lievelingseten is stamppot boerenkool (met veel worst) en als nagerecht een toetje met pepernoten.

 

Toen Sinterklaas en alle Pieten dit jaar met de boot in Dalfsen aankwamen, hadden ze vanaf het water een heel mooi zicht op het Waterfront. Dit kwam natuurlijk ook wel door alle kinderen die er stonden!

 

Je kunt Piet Henry in deze periode van het jaar wakker maken voor pepernoten, een banketstaaf of een chocoladeletter!

 

 

Dalfsen, 1 december 2017

 

Tekst en foto: Paul Scholten Dalfsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: