Man met hoofddeksel: deze week Sinterklaas - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Man met hoofddeksel: deze week Sinterklaas

DALFSEN – Als Sinterklaas aan het werk is draagt hij altijd een mijter. Hij heeft ontzettend veel mijters; de “Rekenpiet” heeft gezegd dat het aantal niet meer te tellen is. In het warme Spanje heeft Sinterklaas ook wel eens een pet of werkmuts op.

 

De baard en het haar van Sinterklaas hebben mooie natuurlijke krullen. De Sint hoeft dus geen krultang te gebruiken, maar een borstel is al genoeg.

 

Sinterklaas bestaat al vele eeuwen en hij heeft dus bewezen dat hij geen diploma nodig heeft. Vanwege de drukte rondom 5 december maakt Sinterklaas wel  gebruik van hulpsinterklazen. Deze hebben allen een opleiding gehad in Spanje.

 

In Dalfsen gaat Sinterklaas altijd zelf de kinderen bezoeken. Dit jaar is hij o.a. in De Wiekelaar, bij De Kleine Kornuiten en op een basisschool geweest.

 

Op 6 december vaart Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten weer terug naar Spanje.

Na aankomst gaat hij daar een tijdje heerlijk uitrusten. Als hij weer helemaal fit is, gaat hij zich bezighouden met het opleiden van nieuwe Pieten.

 

Sinterklaas ontvangt elk jaar van heel veel kinderen mooie tekeningen. Daar is hij altijd erg blij mee. Alle door de kinderen gemaakte tekeningen zijn meegenomen naar Spanje en daar worden zij door de Pieten opgehangen in de slaapzalen en de woonvertrekken van het Sinterklaaspaleis.

 

Ook het paard Americo wordt door de kinderen niet vergeten; in de schoenen liggen o.a. stro, suikerklontjes en wortels.

 

Een hobby van de Sint is: paardrijden op Americo.

 

Ook de Sint moet aan zijn gewicht en gezondheid denken en daarom doet hij minimaal twee keer per week aan fitness in zijn eigen sportschool.

 

Het lievelingseten van de Sint is: speculaas, pepernoten, taaitaai en borstplaat. Hij houdt dus erg van snoep!

 

Sinterklaas is de hele dag voor de kinderen onderweg.  Als hij slaapt, heeft hij dat echt nodig! Sint heeft zelfs zijn Pieten verboden hem wakker te maken.

 

 

Sinterklaas houdt van vergezichten. Daarom vindt hij de Zwevende Kei bij het  station een mooi plekje. De laatste jaren is de aankomst met de boot – bij het waterfront – erg mooi geworden.

 

De Sint is heel tevreden over de kinderen in Dalfsen. Hij wil graag dat ze goed hun best blijven doen en – als het nodig is – anderen helpen.

 

Dalfsen, 5 december 2017.

Tekst *) en foto: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: