Vrouw met tas: Jannette van Eerbeek - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas: Jannette van Eerbeek

DALFSEN – Vrouw met tas deel 13 – Jannette van Eerbeek. Jannette is geboren in Friesland, maar woont al sinds 1982 in Dalfsen. Af en toe is ze nog steeds een Friese! Zij heeft 42 jaar als verpleegkundige in de gezondheidszorg (in enkele ziekenhuizen en als docent opleidingen) gewerkt.

 

Dit jaar heeft zij een grote carrièreswitch gemaakt door de verpleging helemaal te verlaten en een eigen cadeauwinkel op het adres Prinsenstraat 6 (Prins6 Kado) in Dalfsen te beginnen. In haar shop verkoopt zij o.a. handgemaakt glaswerk, wollen plaids, handige Fatboy lampen en tassen van haar favoriete merk Chabo.

 

Jannette heeft ongeveer 10 leren tassen in allerlei kleuren (maar toch meestal bruin!)  en maten (o.a. een rugtas). Voor de foto heeft zij een praktische bruinleren tas meegenomen. Deze tas heeft zij in Maastricht op de markt gekocht!

 

In de tas van Jannette zit altijd haar Ipad; zij kan namelijk – zowel zakelijk als privé –  niet meer zonder. In haar tas zitten verder gewone dingen; zoals telefoon, papieren zakdoeken en lipstick.

 

Jannette heeft door haar drukke werkzaamheden nooit veel tijd gehad voor hobby’s. Voor de wekelijkse Sportfit bij gymnastiekvereniging SVD heeft zij altijd een plekje in haar agenda vrijgehouden.

 

Op vakantie gaan, staat bij Jannette en haar man Gerrit hoog op de verlanglijst.

Zij gaan graag skiën in Oostenrijk (o.a. Ellmau), met hun eigen boot varen (op de Vecht of bij Giethoorn) en met hun caravan naar mooie plekjes in binnen- en buitenland.

 

Vrijwilligerswerk doet zij als voorzitter bij SVD-gymnastiek.

 

Jannette houdt van een Bourgondische levensstijl met gezelligheid en lekker eten.

 

Dalfsen betekent voor haar: een mooie plaats om te wonen en – nu ook – om te werken.

 

 

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen (psdfotografie.nl)

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: