Dalfsen, daar gebeurt het!

Dalfsen, daar gebeurt het!

Dalfsen is een gemeente in Overijssel en heeft ongeveer 28.000 inwoners. Deze prachtige streek leent zich dan ook uitstekend voor dagjes uit met het hele gezin, of een ontspannen vakantie in de natuur. Onderstaand volgt een overzicht van leuke uitjes in Dalfsen.

Kamperen

Je kunt heel goed kamperen in Dalfsen en omgeving. Tussen Ommen en Dalfsen vind je bijvoorbeeld Vechtdalcamping Het Tolhuis. De camping ademt een en al rust en heeft de uitstraling van een park. Hou je van wandelen en fietsen, dan zit je hier goed. De natuur is adembenemend. De camping beschikt over een zwembad en jong en oud vermaken zich uitstekend op deze camping. Ook camping Het Heidepark is een aanrader als je voor rust en natuur kiest. De camping is autovrij en doet park-achtig aan. Privacy op de kampeervelden is het wat de klok slaat. Omdat er geen auto’s rijden, is het een veilige camping voor kinderen. Op vier kilometer van Dalfsen ligt camping Starnbosch. De camping ademt historie, natuur en rust. Je kunt hier heel goed met het hele gezin genieten van een vakantie, zelfs midden in de winter.

Musea

De echte cultuurliefhebber kan ook in Dalfsen zijn hart ophalen. Er zijn diverse musea. Wil je meer weten over ons heelal, dan is een bezoek aan de sterrenwacht aan te raden. Er zijn hier amateur-astronomen aanwezig om je met verschillende lezingen zoveel mogelijk over het heelal te vertellen. Bij de juiste weersomstandigheden kan er met een telescoop naar de sterren gekeken worden. De sterrenwacht is twee avonden per maand geopend voor publiek. Liefhebbers van grammofoon muziek moeten zeker een bezoek brengen aan het grammofoonmuseum. Een leuk uitje voor het hele gezin waarbij jong en oud iets leert over de geschiedenis van de grammofoon.

Actieve uitstapjes

Wil je na al die ontspanning tijdens het spelen op onlinecasino24.nl ook genieten van actie, kies dan voor een actief dagje uit. Bij Aero Club Salland kun je het zweefvliegen beleven. Met een beetje geluk kun je maar liefst zes uren lang op 1500 meter hoogt rondzweven, zonder gebruik van een motor. je voelt je zo vrij als een vogel en dat met een fantastisch uitzicht. Je kunt kennismaken met het zweefvliegen tijdens een introductievlucht of proeflessen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Is zweefvliegen toch iets teveel actie of wil je iets doen wat geschikt is voor het hele gezin, dan is een dagje naar het zwembad een prima optie. Het openluchtzwembad Gerner ligt in Dalfsen en is zeer geschikt voor spetterplezier voor het hele gezin. In de zomer worden er tal van activiteiten bij het zwembad georganiseerd, zoals een fijne barbecue.

Uit eten

Na een dag vol inspanning moet er natuurlijk gegeten worden. Eten doe je in een van de restaurants die je in en om Dalfsen vindt. Voorbeelden van restaurants die met een hotel zijn gecombineerd, zijn hotel restaurant Het Roode Hert en Mooirivier Hotel & Congres. Ideaal is het om te kiezen voor een hotel met restaurant als je van plan bent te overnachten in Dalfsen. Ook Restaurant de Barones of bijvoorbeeld het Boskamp is een aanrader.
Artikel delen: