Buren uit Heino komen wandelen in Dalfsen, doej met?

DALFSEN – Wandelen bij de buren: Kerstwandeling ‘Omheining’
deels door de Marshoek en het Sterrebos. Traditiegetrouw
organiseert de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ de traditionele kerstwandeling op tweede kerstdag 2017 (dinsdag 26 december).

De routemakers zijn er ook deze keer in geslaagd een prachtige en gevarieerde wandeling uit te zetten. Het wandelparcours gaat ditmaal over het grondgebied van onze buurgemeente Dalfsen.
De wandeling voert u door weilanden, prachtige bospercelen en
o.a. over het landgoed den Aalshorst. Ook wandelt u langs Het Boskamp, waar je” even kan afstappen ” voor een warme chocolade of zo. Als u het wachtwoord: “lekkere sukela” gebruikt, betaalt u slechts 2 euro voor warme sukela met slagroom. Mooie onderbreking en daar zijn prachtige schone moderne toiletten!
Vertrekpunt, starttijden, kosten en route Inschrijving en startlocatie:
Fam. B. Jalink  Slennebroekerweg 19, Dalfsen Vlakbij het erf van de fam. Jalink is voldoende parkeergelegenheid. Parkeerregelaars zijn aanwezig. Wij willen u vragen hun aanwijzingen op te volgen.
U kunt starten tussen 12:00 uur en 14.00 uur. De kosten voor volwassenen bedragen € 3,00 ; kinderen t/m 12 jr. betalen € 1,00. Hiervoor ontvangt u een routebeschrijving ( in de vorm van een handzaam boekje, waarin ook een aantal heemkundige wetenswaardigheden zijn verwerkt) en een consumptiebon voor koffie, thee of chocolademelk onderweg.(niet geldig voor de horeca onderweg) U kunt een keuze maken uit twee routes, een korte route van 7,5 kilometer en een lange route van 12,5 kilometer. Honden, mits aangelijnd, zijn tijdens deze wandeltocht toegestaan.
Enkele tips
Omdat de wandeling grotendeels over onverharde wegen, smalle bospaden en door wei- en bouwlanden gaat, is goed schoeisel aan te raden. Vergeet ook niet uw fototoestel mee te nemen!
Het kan voorkomen, dat sommige paden door de weersomstandig
heden niet begaanbaar zijn en de bepijling afwijkt van de route
beschrijving. Volg dan in ieder geval de pijlen. Deelname aan de wandeling is voor eigen risico. ook Dalfser deelnemers zijn van harte welkom, hoe meer zielen hoe vreugde.
De weersverwachting: Op Tweede Kerstdag is er een koufront gepasseerd, waarna drogere lucht wordt aangevoerd. Daarmee lijkt er eindelijk weer wat ruimte voor de zon te komen.
Op de wandelroute is EH BO aanwezig.
Inlichtingen
0572 – 395243 of 06 – 23655865
Artikel delen: