Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 2 - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 2

DALFSEN – Het eerste team is de tweede helft van de competitie uitstekend begonnen. In de uitwedstrijd tegen de Kolonie 3 uit Wilhelminaoord pakten ze 32 winstpunten van de maximaal 36 te behalen punten. Evert Hulleman had maar 18 beurten nodig tegen Jark Hoekman.

 

Hulleman speelde met een moyenne van 3.888 en maakte een hoogste serie van 12. Hoekman kwam 16 van de 55 caramboles die hij moest maken tekort. Resultaat voor Hoekman: 7 wedstrijdpunten. De partij tussen Evert Jan Holsappel en tegenstander Jan Pals was ook al van een goed niveau. Pals opende sterk, maakte in het begin al een mooie serie van 19, maar Holsappel deed niet voor hem onder. Want na 21 beurten – waaronder eentje met een serie van 14 – had hij zijn 65 caramboles al op het scorebord staan. Zijn moyenne van 3.095 mocht er zijn.

 

Pals kwam nog wel heel dicht bij een gelijk spel maar miste er toch drie van de 55 waarvoor hij te boek staat. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Ook Wim Flierman speelde een goede partij tegen Harm Liemburg maar moest na 21 beurten zijn meerdere erkennen in Liemburg. Flierman speelde met een goed gemiddelde van 2.380 en maakte een mooie serie van 14 maar het was dus niet genoeg. Liemburg won met een gemiddelde van 2.619 en ook zijn serie van 16 droeg bij aan zijn verdiende 12 wedstrijdpunten. Flierman, die 10 caramboles van de 60 tekort kwam, mocht toch 8 wedstrijdpunten bij laten schrijven. Uitslag: 28 – 32 voor De Trefkoele 1.

 

Ook het tweede team kwam goed uit de startblokken. In een genoeglijk verlopen wedstrijd met de noorderburen uit Nieuwleusen, de Brouwerij 2, was het Jan Lindeboom die de eerste 12 wedstrijdpunten voor zijn team binnen haalde. Hij had slechts 18 beurten nodig om zijn 49 te maken caramboles bij elkaar te stoten. Een moyenne dus van 2.722 en hij maakte een mooie serie van 12. Tegenstander Henk Brinkman was vanaf het begin niet heel gelukkig met zijn stoten. Hij moest dan ook genoegen nemen met 6 wedstrijdpunten. Hij kwam 16 van de 48 te maken caramboles tekort.

 

Tweede man Rein Smit kon ook tevreden terug zien op zijn partij tegen Jannie Brinkman-Evertsen. Hij had zijn 47 te maken caramboles na 22 beurten op het scorebord staan. Dat komt neer op een moyenne van 2.136. Zijn hoogste serie was 9 caramboles. Brinkman-Evertsen miste 9 van de 37 caramboles die zij moest maken en kreeg daarvoor 7 wedstrijdpunten. In de spannende slotpartij had Albert Holsappel, na een mindere opening, op het eind enkele mogelijkheden om ook de volle winst te pakken, maar Berend Spijker ging na 23 beurten met de eer strijken. In de nastoot kwam Holsappel 3 caramboles tekort ondanks zijn mooie serie van 15. Toch goed voor 9 wedstrijdpunten. Uitslag: 33 – 25 voor De Trefkoele 2

 

Het derde team speelde thuis haar eerste wedstrijd van dit jaar tegen De Koetsier 3 uit Hoogeveen. En ook zij begonnen het jaar goed met een overwinning. Gerard Verhaar, die Henk Krol verving, opende tegen een sterk spelende Frans Reus. In de een na laatste beurt liet Reus een positie liggen die Verhaar gretig benutte. En dat betekende dat hij na 35 beurten zijn 39 te maken caramboles bij elkaar had en daarmee uiteraard ook de 12 te verdienen wedstrijdpunten mocht laten bijschrijven. Reus kwam slechts 6 van de 51 die hij moest maken tekort en kreeg 8 wedstrijdpunten.

 

Eric Analbers trof het niet met Henk Luiken als tegenstander. Beiden goed voor 39 te maken caramboles, maar Luiken steeg ver boven zichzelf uit. Want na 19 beurten en een moyenne van 2.199 en een mooie serie van 9 pakte hij 12 wedstrijdpunten voor zijn team. Analbers speelde zeker niet slecht. Speelde een gemiddelde van 1.333 maar kwam toch 15 caramboles tekort. En hij kreeg daarvoor dan ook niet meer dan 6 wedstrijdpunten. Maar in de laatste partij was het Roelof Bergman die zorgde voor de teamwinst. Zijn spelcijfers bedroegen: 39 caramboles in 22 beurten, een moyenne van 1.681 en een hoogste serie van 9. Zijn tegenstander Rob Poot kwam niet verder dan 16 van de 35 caramboles die hij moest maken en kreeg dan ook niet meer dan 4 wedstrijdpunten. Uitslag 30 – 24 voor De Trefkoele 3.

 

Het vierde team speelde woensdagavond in Kampen uit tegen Reijersdam 3. Twee team die qua aantal te maken caramboles niet ver uit elkaar liggen. Maar de uitslag liet een ander gezicht zien. Gerard Verhaar opende tegen Patrick Koster. En Verhaar was niet op zijn best. Want na 28 beurten had Koster zijn 41 te maken caramboles op het scorebord staan terwijl Verhaar 11 van de 39 die hij moest maken miste. Zijn beloning: 7 wedstrijdpunten. Tweede man Henk Dijk kon zijn goede niveau van de laatste weken niet vast houden en moest toezien dat zijn tegenstander Herman Segveld na 31 beurten 39 caramboles had gemaakt en daarmee de winst voor zijn team pakte.

 

Dijk miste 9 van de 35 die hij moest maken en ook hij kreeg, net als Verhaar, ook 7 wedstrijdpunten. Derde man Joop van Eldik redde de eer voor zijn team want hij wist zijn partij tegen Marja Heeringa winnend af te maken. Daarvoor had hij wel 43 beurten nodig om zijn 33 te maken caramboles bij elkaar te krijgen maar Heeringa vormde geen bedreiging. Zij kwam 4 caramboles te kort en kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag 32 – 26 voor Reijersdam 3

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1