D’Ommerdieck wint overtuigend

NIEUWLEUSEN – Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde in Hardenberg tegen Juventa 4. Gelegenheidscoach Agnes Compagners had een andere opstelling voor het team gemaakt.

En dat was in ’t begin erg wennen aan elkaar. Pas na 7 minuten wist Juventa te scoren en in de tiende minuut maakte d’Ommerdieck de gelijkmaker. De aanval ging erg moeizaam en er waren veel kansen, maar daar kwamen geen doelpunten uit. Na 2-2 kwam d’Ommerdieck langzaam op schot.

Na 2-4 wist Juventa het derde doelpunt te scoren 3-4. In het laatste kwartier voor rust liep d’Ommerdieck uit tot de ruststand van 3-7. Na rust was er een wissel Jasper Batterink kwam in het veld voor Martin Alteveer.

Gelijk na het beginsignaal schoot Jasper Batterink raak gevolgd door zijn broer Robert Batterink, die voor de stand 3-9 zorgde. Daarna weer veel kansen, maar geen resultaat. Na 2-10 kwam Juventa terug tot 5-10. En na 5-11 probeerde Juventa de achterstand in te lopen tot 9-11.

Met nog twee minuten op de klok schoot Astrid Aalbers raak en in de laatste seconde wist Stefan van Veldhuizen de korf te vinden. Eindstand 9-13. D’Ommerdieck behoud de tweede plaats. Doelpuntenmakers : Astrid Aalbers 4x, Stefan van Veldhuizen 2x, Jasper Batterink 2x, Esther van Dijken 2x, Gerja Eijkenaar, Nienke Rijkeboer en Robert Batterink.

Zaterdag 20 januari speelt d’Ommerdieck in sporthal de Schakel om 17.10 uur tegen HHV 4 uit Hollandscheveld.

 

Artikel delen: