Vrouw met tas, nu Ruth David - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas, nu Ruth David

DALFSEN – Vrouw met tas 2018 deel 1 – Ruth David. Ruth woont vanaf 1994 in de gemeente Dalfsen (eerst in Hoonhorst en sinds 2003 in Dalfsen-dorp). Zij werkt in de provincie Friesland bij de GrDDFK (een gemeenschappelijke regeling voor een aantal fusiegemeentes).

 

Ruth heeft alleen rugtassen, omdat die zo gemakkelijk mee te nemen zijn en vanwege de grote inhoud ervan. Zij gaat op de foto met een knalgele “Nikon tas”.

Deze tas heeft zij een aantal jaren geleden gewonnen.

 

Bijna alle vrouwen hebben een portemonnee in hun tas. Ruth heeft echter alleen pasjes (winkelpasjes en bankpas) bij zich, omdat zij “alles met plastic betaalt”.

 

Haar hobby’s zijn: fotografie, wandelen met hond Gonzo en puzzelen op tablet (via de gratis app “real jigsaw” worden dan puzzels gemaakt van eigen foto’s) en bloemschikken.

 

Sporten doet zij in De Trefkoele bij Badmintonvereniging Trefzeker. Zij geeft badmintonlessen aan de jeugdleden.

 

Ruth is alleen muzikaal tijdens haar dagelijkse autorit naar en van het werk. Zij heeft dan genoeg tijd om lekker met de radio mee te zingen. Zij houdt van knutselen en is vaak creatief bezig met papier en klei.

 

Langdurende vakanties horen niet bij Ruth. Een dagje uit kan nog wel, maar ’s avonds wil ze toch weer thuis.

 

Dalfsen betekent voor haar: een prettige leefomgeving en goede menselijke contacten. Zij vindt het heerlijk om in dit mooie en schone dorp te wonen.

 

 

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: