NK IJsvissen 2018 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

NK IJsvissen 2018

REGIO – NIEUWLEUSEN – Deze winter gaan ze alweer voor de derde keer naar Zweden voor het NK IJsvissen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze weer een programma hebben dat garant staat voor een prachtig winters avontuur! Hier doen ook inwoners uit de gemeente Dalfsen aan mee. De aanmeldingen werden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Planning

Deze keer gaan ze in februari, omdat de kans dan iets groter is op geschikte weersomstandigheden. De aankomst in Dalsland (Zweden)  staat gepland op donderdagavond 15 februari. Vervolgens hebben ze drie hele dagen om te vissen en te genieten van de prachtige omgeving. Op maandag 19 februari reizen ze weer terug naar Nederland.

Visprogramma

De eerste twee dagen wordt het NK gevist en de derde dag wordt vrij gevist op snoek of andere soorten.

Visserij, materialen en visgidsen

De doelsoorten voor het NK zijn diverse zalmachtigen waaronder beekforel, beekridder (Arctic char) en regenboogforel. Het is de bedoeling dat je zelf je materiaal meeneemt om je vis te vangen en te onthaken.
De visserij is relatief eenvoudig, in de aftermovie van het NK IJsvissen 2018 zie je diverse mensen uitleggen hoe zij de visserij aanpakken en kun je al inspiratie opdoen.

Professionele visgidsen

IJsvissen is iets waar de gemiddelde Nederlander niet bekend mee is. We hebben dan ook professionele begeleiding in de vorm van de visgidsen van Sportfishing Dalsland. Zij weten precies hoe je hier moet vissen, maar vooral ook waar het wel en niet veilig is om te vissen.
Voor de visserij op snoek mag je uiteraard ook eigen materiaal meenemen, maar vanuit Sportfishing Dalsland wordt er ook voor materiaal gezorgd dat is gemaakt om grote snoeken onder het ijs vandaan te toveren.

Het NK IJsvissen 2018 wordt begeleid door ervaren visgidsen

Overnachting, eten en drinken

Ze hebben een groot huis met een grote gezamenlijke ruimte tot hun beschikking waar ze gezamenlijk tijd door kunnen brengen. Voor het overnachten hebben we in de nabijheid van dit huis meerdere 4-6 persoons huisjes geregeld.

Bagage

We zorgen er ook dit jaar weer voor dat je lastige bagage als vishengels en -spullen, laarzen en warmtepakken door een busje mee kunt laten nemen. Details hierover zoals de mogelijkheid tot het afgeven van bagage volgen nog.

Kijk voor foto’s en actuele informatie op de Facebookpagina van het NK IJsvissen

We hopen dat vanuit Zweden de kijkers van Dalfsennet op de hoogte worden gehouden van dit prachtig evenement.

 

Bron en meer info: http://www.sportvisserijoostnederland.nl/wedstrijden/nk-ijsvissen-2018.html

 

Artikel delen:
Foto 1