Vrouw met tas: Margreet Colenbrander - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Vrouw met tas: Margreet Colenbrander

DALFSEN:  Ingezonden door Paul Scholten: Vrouw met tas (en ook met hoed en sjaal) 2018 deel 2 – Margreet Colenbrander. Margreet woont 33 jaar in de gemeente Dalfsen.

Zij heeft 19 jaar bij de peuterspeelzaal in Dalfsen gewerkt; daarna was zij o.a. 8 jaar coördinator bij een particuliere muziekschool in Zwolle en sinds een half jaar heeft zij een functie bij het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn.

Vrijwilligerswerk: zij is 20 jaar wedstrijdsecretaris bij de hockey geweest.

Margreet heeft meerdere tassen. Zij maakt zelf opvouwbare tassen – in allerlei vormen en fleurige kleuren – van lichte/dunne stoffen. Zij maakt te veel tassen voor eigen gebruik, daarom zijn ze te koop (zie: gewoonmargreet.nl). Op de foto staat zij met een – in Zwolle – gekochte bontgekleurde leren buideltas.

In de tas van Margreet zitten altijd: een zelfgemaakte opvouwbare tas (“lekker handig om altijd bij je te hebben”), een setje ”gewoonmargreet folders”, een zonnebril (ook ’s winters!) en een geel zakmes (herinnering uit Zürich).

De naaimachine van Margreet wordt niet alleen voor de opvouwbare tassen gebruikt; hij maakt ook overuren voor ondermeer: hoeden (allerlei soorten stof), baby-/ kinder-/ dameskleding en omslagdoeken  Margreet maakt niet alleen kleding voor zichzelf en haar (klein)kinderen. Veel spullen zijn ook gewoon bij haar te koop.

Haar hobby’s zijn:

  • met hun klassieke Saab doen Margreet en haar echtgenoot Harry vaak met puzzelwedstrijden voor oldtimers mee; hun rolverdeling is: Harry is de chauffeur en Margreet is navigator en lost de puzzels op;
  • naar muziek luisteren (niet een specifiek genre) en lezen;
  • lekker creatief zijn; dit uit zich in haar manier van schilderen (vrije expressie).

Margreet vindt dat zij in een mooi en plezierig dorp woont; in de nabije omgeving van Dalfsen is volop bos, heide en water aanwezig. Dalfsen ligt lekker centraal; “binnen het uur ben je overal”. De drie kinderen van Margreet en Harry zijn in Dalfsen geboren en twee wonen er nog steeds!

Bij de naam Dalfsen komt bij haar op plek 1: kasteel Rechteren.

Vakanties worden gebruikt om met de caravan door Europa te trekken; vaak gaat de reis dan naar Italië. Ook Denemarken is al een reisdoel geweest.  Noorwegen staat nog steeds bovenaan de wensenlijst.

Foto en tekst: Paul Scholten Dalfsen

Artikel delen: