Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 8 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 8

DALFSEN – Het eerste team speelde maandagavond thuis tegen D.O.S. 5 Gebben Motoren uit Hattem. Evert Hulleman trof een goed op stoot zijnde Lex Honigh. Hoewel Hulleman redelijk op zijn eigen moyenne speelde, overtrof Honigh zichzelf. Honigh had maar 20 beurten nodig voor de 75 caramboles die hij moet maken wat neer komt op een moyenne van 3.750.

Hulleman kwam 18 caramboles van de 70 die hij moet maken tekort. Zijn gemiddelde was 2.600 en zijn hoogste serie: 10. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Evert Jan Holsappel was niet in vorm. Miste teveel en zijn tegenstander Bennie van Rijssen had al na 32 beurten zijn 75 caramboles op het scorebord staan. Holsappel bleef steken op 44 caramboles, dat waren er 21 te weinig. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Derde man Wim Flierman begon goed. Lag een tijd lang op voorsprong maar in de slotfase was het Albert Heideveld die meer vertrouwen in zijn spel kreeg en na 26 beurten ook de volle winst pakte voor zijn team. Flierman maakte nog wel een mooie serie van 14, maar het was te weinig. Hij kwam 8 caramboles tekort en kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag 21 – 36 voor D.O.S. 5 Gebben Motoren.

 

Het tweede team speelde dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen de Pomerans 2 uit Zwolle. Jan Lindeboom kon het goed niveau van vorige week niet herhalen. Na 24 beurten was het tegenstander Geert Kamphuis die als eerste zijn 51 caramboles bij elkaar had. Lindeboom speelde met een gemiddelde van 1.625 en miste 10 van de 49 caramboles die hij moest maken. Hij werd beloond met 7 wedstrijdpunten. Rein Smit had Coenraad de Jong als tegenstander. Twee verschillende spelstijlen. Smit die volgens zijn tegenstander veel te hard speelde, liet weinig aanspeel mogelijkheden liggen voor de Jong die juist liefhebber is van het korte spelletje.

 

Maar na 29 beurten was het Smit die als eerste zijn 47e en laatste carambole mocht laten noteren. De Jong miste 6 van de 39 waarvoor hij op de spelerslijst staat. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten. In de laatste partij, die ging tussen Albert Holsappel en Peter Kappert, waren beiden niet in hun beste vorm. Veel van die net niet balletjes en dat is niet bevorderend voor het nodige zelfvertrouwen. Toch was het Holsappel die in de slotfase over de sterkste zenuwen beschikte. Na 30 beurten had hij zijn 43 te maken caramboles op het scorebord staan. Kappert miste op dat moment 7 van de 35 die hij moest maken. Uitslag 31 – 28 voor De Trefkoele 2.

 

Ook het derde team speelde deze week een thuiswedstrijd. Bezoekers waren de leden van K.B.C. 1911 1 uit Kampen. Voor eerste man Henk Krol werd het geen leuke avond. Hij moest toezien dat zijn tegenstander Wim van Dijk goed op stoot was en na 30 beurten 12 wedstrijdpunten pakte voor zijn team. Zijn moyenne was 1.700 terwijl Krol niet verder kwam dan 22 van de 41 die hij moest maken en zijn gemiddelde bleef steken op 0.733. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten. De twee partijen die daarna volgden lieten de beide dames van K.B.C. 1911 zien dat biljarten niet alleen een mannensport is.

 

Eerst was het Eric Analbers die na 24 beurten zijn meerdere moest erkennen in Ilona Hollander. Met een moyenne van 1.541 pakte zij ook 12 wedstrijdpunten voor haar team. Analbers moest het doen met een moyenne van 0.916 en kwam 17 van de 39 caramboles die hij moest maken tekort. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten. In de slotpartij was het Heidi van Oene die Roelof Bergman haar hakken liet zien. Van Oene was goed op stoot en pakte ook 12 wedstrijdpunten voor haar team. Haar gemiddelde was 1.521. Bergman moest genoegen nemen met 7 wedstrijdpunten. Hij miste 11 van de 37 die hij moest maken. Uitslag 17 – 36 voor K.B.C. 1911 1

 

Het vierde team ging naar Kampen om het daar op te nemen tegen het tweede team van K.B.C. 1911. In de openingspartij maakten Henk Dijk en zijn tegenstander Ronald Noordman er een lange maar wel spannende partij van. Maar na 40 beurten was het Noordman die als winnaar uit de bus kwam. Dijk kwam dicht bij een gelijkspel maar kwam er toch 4 van de 35 die hij moet maken tekort. Toch nog goed voor 8 wedstrijdpunten. Joop van Eldik werd geconfronteerd met een beter spelende Paul Sleurink. Die mocht ook 12 wedstrijdpunten bij laten schrijven want na 31 beurten was hij het die als eerste zijn 27 caramboles bij elkaar had.

 

Van Eldik kwam niet verder dan 20 van de 33 die hij moet maken en dat leverde hem niet meer dan 6 wedstrijdpunten op. Wim Holsappel speelde tegen Gerrina Noordman. Ook dit werd een lange en spannende partij. Maar Gerrina Noordman was na 39 beurten de gelukkigste van de twee toen zij haar 25e en laatste carambole mocht laten noteren. Holsappel kwam maar twee caramboles tekort, speelde met een moyenne van 0.692 en kreeg daarvoor de verdiende 9 wedstrijdpunten. Uitslag: 36 – 23 voor K.B.C. 1911 2

 

 

 

 

Artikel delen: