Hoe is het met Driek ter Beek?

Hoe is het met Driek ter Beek?

LEMELERVELD – Ken je hem nog?  Die aardige man van die viswinkel in Dalfsen, juist ja, Driek ter Beek. Je kan hem nog treffen op woensdagmiddag in Lemelerveld, naast de kraam van groente- en fruitspecialist Jan Antonissen.

Lang niet meer gezien, die beste man. Maar dat is ook logisch, omdat hij zijn winkel in Dalfsen verkocht heeft. Hij had een gigantisch best zaakje, met enorme kwaliteit, die kwaliteit zal hij zeker nog gehandhaafd hebben, gezien de toeloop naar zijn kraan. Ze zijn er met z’n drieën aan het werk en straks zegt Driek over een uurtje dan wordt het weer knetterdruk. Mooi om te horen dat het goed gaat met hem.

 

Sinds kort is Driek één dag in de week minder gaan werken, nu 4 dagen. Hij vindt t helemaal niets. Ik ben elke week weer blij als die 3 vrije dagen weer voorbij zijn, vertelt hij. Maar hij doet nog meer, ja dat zou je niet van hem verwachten, maar hij zit in de politiek, in zijn woonplaats Olst. Hij is daar lijstduwer van Gemeentebelangen. Dus een drukke tijd deze week, want volgende week zijn de verkiezingen. Natuurlijk ken ik Jos Ramaker en Klaas Agricola wel.

Vanavond ga ik weer naar de vergadering, het moet nu even gebeuren. Ter Beek, een stevige, vriendelijke zestiger, staat zeventiende op de lijst, lezen we in de plaatselijke krant. Hij is kortom zo goed als onverkiesbaar. Toch houdt hij hoop. Al heel wat mensen hebben laten weten dat ze op woensdag 21 maart op hem gaan stemmen. Onder hen tal van ouderen, onder wie veel van de inwoners van de verpleeghuizen waar hij de vorige week op haring heeft getrakteerd.

Markten

Hij is op verschillende markten nog wel te vinden:

Op woensdagmiddag in  Lemelerveld Centrum, Donderdag morgen in  Dalfsen Centrum en de middag verkast hij naar Hasselt aan v.d. Vechtlaan, natuurlijk in Olst op vrijdag en zaterdag. Ook pakt hij in Olst veel klanten mee die daar als toerist verblijven, ook die komen op zijn super kwaliteit af.

Trouwens,  hij had nog nooit van Dalfsennet gehoord, dat hebben we hem maar gelijk afgeleerd.

 

 

O

Foto's 5
Hoe is het met Driek ter Beek?
Hoe is het met Driek ter Beek?
Hoe is het met Driek ter Beek?
Hoe is het met Driek ter Beek?
Artikel delen: