Dalfsen kiest op 21 maart!

Dalfsen kiest op 21 maart!

DALFSEN – De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart mogen alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Dalfsen hun stem uitbrengen voor de gemeenteraad. Van 07.30 uur tot 21.00 uur zijn de stembureaus geopend en kunt u met uw stem bepalen wie de komende vier jaar in de gemeenteraad plaatsneemt.

Maar weet u al op wie u gaat stemmen? Weet u wat de standpunten zijn van de politieke partijen? En als u gaat stemmen, weet u al in welk stembureau u dat gaat doen en wat u mee moet nemen als u uw stem wilt uitbrengen?

Op al deze vragen krijgt u een antwoord als u onze app downloadt. In de app Dalfsen Kiest staat alle informatie van de politieke partijen beknopt weergegeven. Ook kunt u uw mening geven over een aantal stellingen en kunt u op ‘raadsdate’ met één van de kandidaat-raadsleden!

Naast de app hebben we ook de website www.dalfsenkiest.nl weer gevuld! En houdt u ook KernPUNTEN in de Dalfser Marskramer in de gaten, want in de week voor de verkiezingen komen we met twee extra pagina’s boordevol informatie over de verkiezingen.

In aanloop naar de verkiezingen wordt ook een aantal activiteiten georganiseerd waarmee u als inwoner een beter beeld kunt krijgen over de politieke partijen en hun standpunten. Zo is op 8 maart een verkiezingsdebat georganiseerd in Lemelerveld.

Op 9 maart konden jongeren tussen de 17 en 25 jaar deelnemen aan de pubquiz in het Witte Peerd in Nieuwleusen. Deze quiz wordt georganiseerd door Jong!Dalfsen, Saam, Plaatselijk belang Nieuwleusen en de Ondernemersvereniging Nieuwleusen. De teams streden om een bbq-pakket voor hun team.

En dan…. Als de stembureaus sluiten op 21 maart om 21.00 uur, dan begint het grote tellen. Die avond zijn er heel veel tellers in de weer om de uitslagen van de verkiezingen zo snel mogelijk aan u te kunnen presenteren. En die uitslagen worden bekend gemaakt in het gemeentehuis, waar om 21.00 uur een grote uitslagenavond wordt gehouden. Met een hapje, een drankje, muziek en een beetje politiek moet dit een feestelijke happening worden. Iedereen is van harte welkom om te komen!

Natuurlijk kunt u de uitslagen ook volgen op www.dalfsenkiest.nl.

Dalfsen kiest op 21 maart! Laten we met z’n allen zorgen voor een hoge opkomst!

Artikel delen: