Afscheid Han Noten als burgemeester op 23 november

DALFSEN – Tijdens het maandelijks persuurtje heeft burgemeester Han Noten aangegeven dat hij Zijne Koninklijke Hoogheid een brief heeft gestuurd waarop hij afscheid neemt als burgemeester van de gemeente Dalfsen. Het is gebruikelijk dat de burgemeester zelf de ontslagdatum aangeeft, mits het tijdig gedaan wordt. Op praktische redenen is voor deze datum, 23 november gekozen, hoewel hij een vroegere datum in gedachten had.

 

Hij heeft in elk geval met het college overlegd om de begrotingsbehandeling in de laatste raadsvergadering van 8 november nog voor te zitten, dit om niet een interim of de raad op te zadelen met deze belangrijke vergadering. Na 8 november gaat hij nog een aantal zaken afhandelen, maar zit geen vergaderingen meer voor.

Vanuit de nieuwe raad wordt een commissie samengesteld die in mei de voorbereidingen gaat starten voor een sollicitatieprocedure en een profielschets, wat mogelijk medio juni gereed kan zijn. Daarna zal in de zomermaanden de sollicitatieperiode kunnen beginnen en is er hopelijk eind van het jaar, of begin volgend jaar een nieuwe burgemeesterskandidaat. Het is niet bekend of het een man of een vrouw gaat worden, dit blijft afhankelijk van de sollicitaties.

 

WvdV

.

Artikel delen: