Bomen planten - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Bomen planten

EMMEN – De ‘Nationale Boomfeestdag’ (ook: ‘Boomplantdag’) wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur.

De kinderen uit groep 5 en 6 van de van Dedemschool staken op woensdag 25 april hun handen flink uit de mouwen tijdens boomplantdag.

 Samen met wethouder André Schuurman plantten ze 225 struiken langs de Emmerweg. Zo zorgden ze er samen voor dat de Emmerweg een stukje veiliger is geworden en ziet het er langs de weg weer netjes uit.

Naast dat de weg veiliger en fraaier is geworden, zorgen de struiken aan de Emmaweg ook voor een verbetering van de biodiversiteit in Hoonhorst. Goed voor de insecten en de vogels die weer op de insecten afkomen.

“Het is nog best zwaar werk”

Het planten van de struiken was nog een hele klus. Met de schop in de ene hand en de struik in de andere zochten de kinderen een mooie plek om hun eerste struik te planten. Na de eerste struik volgen er nog veel meer, met een prachtige heg als resultaat. Na het planten van 200 wegedoorns en 25 vlinderstruiken zat het werk erop. Op de weg terug naar school konden de kinderen even bijkomen. “Het is nog best zwaar werk”, merkt een van de kinderen op.

Certificaat

Wethouder Schuurman nam speciaal voor de gelegenheid een certificaat mee naar de van Dedemschool om alle kinderen te bedanken voor hun hulp. Met het certificaat heeft de school een officieel bewijs van deelname aan de Boomplantdag op 25 april, welke vast en zeker een mooi plekje krijgt aan een van de muren in de school.

 

Foto 1
Artikel delen: